Reklama

Reklama

Vězení dějin

  • angličtina The Prison of History
Trailer

Obsahy(1)

Film režisérů Jana Gogoly ml. a Matěje Hrudičky, poprvé uvedený na MFDF Ji.hlava 2023, provází diváky areálem uherskohradišťské věznice a skrze setkání lidí z různých generačních, ideových a sociálních světů propouští dějiny na svobodu. Desítky let uzavřená věznice na diváka dýchne atmosférou politických procesů minulého století, ale její prázdnotu lze zároveň naplnit zkušeností, že dějiny vytváří každý z nás. Film o tom, že minulost může být klíčem ke společné budoucnosti. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

cepice 

všechny recenze uživatele

Skvělá myšlenka, nepodařené zpracování. Mohli skončit tím, jak poděkovala za své jméno a odešla do tmy.  Ministr byl úplně zbytečný, stehně tak několik dalších účastníků. ()

cuchillo 

všechny recenze uživatele

Observační dokument, ve kterém hlavní roli hraje uherskohradišťská věznice. Vy máte možnost nahlédnout do prostor, které si zachovaly svoji autentickou podobu z doby, kdy tu byla věznice a vyšetřovna StB, a také se skrze návštěvníky, kteří mají k místu nějaký vztah, dozvědět něco o jeho historii. Třeba to, že tu sídlila družina a děti se koukaly přes zamřížovaná okna ven a hrály si na dvorku, kde se dříve popravovalo. Hodně silným momentem je konfrontace dcery a vnučky s vyšetřovacími metodami jejího otce/dědečka, který ve věznici pracoval v 50. letech 20. století. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama