Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chudý malíř Michel (René Lefèvre) dluží všem ve svém okolí. Je zasnouben se svou sousedkou Béatrice (Annabella), ale zajímá se i o jinou dívku, krásnou Vandu. Béatrice daruje jeho sako kriminálníkovi jménem Děda Tulipán, který se v jejím bytě ukrývá před policií. Michel ale zjistí, že měl v kapse saka los, který v loterii vyhrál hlavní výhru a umožnil by mu splatit všechny dluhy a začít nový život. Začíná tak honička, která Michelovi i Béatrice obrátí život naruby. (ČSFD)

(více)

Recenze (16)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Výborný kousek Reného Claira, který už naplno pracuje s možnostmi zvuku... Ve svižném tempu je nám vyprávěn příběh dvou mladíků, žijících v bytě, který si nemůžou dovolit, dvou žen, z nichž jedna je skromná a stálá, druhá přelétavá a materialistická, jednoho mafiána a především jednoho losu na milión... Bylo to veselé, svižné a vtipné, takže jsem tomu klidně prominul poněkud zvláštní konec. Člověk by nevěřil, že je to tak staré... ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních muzikálů ještě experimentuje s formou a narativní stránkou, ale celkem se mu daří vytvořit z toho ten správný koukatelný guláš (myšleno pozitivně). Směs grotesky, dialogové komedie s hudebním filmem tedy funguje přibližně 2/3 stopáže... poslední kousek už je lehce slabší, ale pořád má co nabídnout. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Milión" mi přišel lepší než "Ať žije svoboda", ale stále mám s těmihle francouzskými komediemi trochu problém. Není to něco, co by mě naprosto odrovnalo. "Milión" má ale skvěle sladěnou komediální i hudební rovinu a v tomhle směru rozhodně táhne. Navíc je zde vidět lepší přechod na zvukový film, a to i z technického hlediska. ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Jej... Nějak mi ten Clair vůbec nevyhovuje.. Až tady jsem si uvědomil jak nemám rád muzikály a hlavně muzikály, znásilněné groteskou. Tanec, radost, ztřeštěné honičky, klasické komediální twisty a to vše jako pozadí k téměř archetypálnímu příběhu o výherním loterijním tiketu, který spíš otráví než zaujme. Nicméně mnohé zde stojí za vyzdvihnutí. Práce se zvukem - zvuk je na svou dobu na profesionální úrovni a zároveň je zde použit aktivně k rozvíjení gagů a příběhu.. Co mě ovšem zaujalo nejvíc, byla místy podmanivá téměř surrealistická mizanscéna... ()

Solifuga 

všechny recenze uživatele

Když chcete točit muzikály, ale nemáte žádné písničky. Hudebně a „tanečně“ je film úplně stejný jako Ať žije svoboda. Zápletka jednoduchá a neuvěřitelně nepříjemná na sledování. Tedy aspoň mne osobně, bohužel, rozčilovala naprostá předvídatelnost všeho, co se ve filmu událo. Plusové body přičítám za první záběr na město a za scénu v opeře, kde se konečně aspoň trochu zpívá a kde je možné vysledovat jisté náznaky invence. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Tento film spolu s Ať žije svoboda (1931) od stejného režiséra, ovlivnily hollywoodské muzikály používáním navzájem propojeného děje a písní. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama