Reklama

Reklama

Dunki

Trailer 1

VOD (1)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (3)

david141474 

všechny recenze uživatele

Prvním filmem, na který jsem letos vyrazil, se stal Bollywoodský film Dunki. Nehraje zde nikdo jiný než skvělý Shahrukh Khan. Chvilkama byl ten film docela depresivní, ale většina filmu je skvělá. Humor byl skvělej, celý kino se někdy řechtalo, tak, že to přervalo film. Jedna scéna ve mně zůstala ještě dlouho po konci projekce a to byla ta, když jeli pár týdnů v přívěsu, kde to bylo jako v kanále a do teď je mi z té scény na nic. Je to hodně krutá scéna, no. Asi nejdepresivnější scéna celýho filmu. Chemie mezi trenérem a Manu byla velmi pozitivní a já si to užíval. No a taková scéna u soudu, tak na tu dlouho nezapomenu. Když jsou na scéně tihle dva, tak si ji kradnou pro sebe, to bezesporu. Soundtrack byl fajne, Shahrukh zazpíval opět chytlavej song a to je za mě hodně fajne. No a finální scéna je hodně silná a vy cítíte s Khanem tu bezmeznou beznaděj. Za mě je to perfektní film a musím říct, že mě Bollywood zatím ani jednou nezklamal. 10/10 Perfektní film s velmi depresivní tématikou! (Velký Špalíček - 6.1.2024) ()

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Tak tady něco neštymuje. Máme lidi, co milují svou vlast, ale rozhodnou se dobrovolně emigrovat do země, kterou nenávidí, aby tam hrdě prohlásili, jak svou původní domovinu opravdu moc milují a touto novou do morku kostí pohrdají. Pak hledají cestu, jak se zase dostat zpátky. Ilegální migrace je obrovský problém současnosti, jde o naprosté selhání lidského společenství en bloc. Dunki se ale tohoto tématu chápe vlastně jen okrajově. Hrdinka ani hrdinové nemají takovou nouzi / strádání neslučitelné se životem (jako např. lidé v Africe), že by je to vysloveně hnalo pryč. Jeden z nich opouští Indii třeba jen proto, aby jeho matka nenosila kalhoty. Nejdůležitější sdělení filmu tedy zůstává v rámci léty ohraného narativu – Indie je ta nejlepší a kdo odejde, bídně zahyne. A vůbec největší prda na tom je, že u tohoto blábolu sedíte v českém kině, mezi samými NRIs, kteří pláčou dojetím. Dunki se prostě nevyvedl, za letošek jedině Jawan rules! ()

Reklama

AndyDarcia 

všechny recenze uživatele

Scénář slabý, choreografie tanečních čísel neoriginální a vlastně jich tu ani moc není, akční scény jakžtakž, ale velmi málo. Komediální linka dejme tomu dobrý. Dohromady to nedrželo. Jednu hvězdu jsem dal Shahrukovi za citaci Ramba. ()

Reklama

Reklama