Reklama

Reklama

Hra na oliheň: Výzva

(pořad)
  • Velká Británie Squid Game: The Challenge
Soutěžní / Reality-TV
Velká Británie / USA, 2023, 41–57 min

Režie:

Liz Oakes

Účinkují:

Bryton Constantin
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

456 skutečných hráčů vyrazí do světa Hry na oliheň, aby v náročné zkoušce schopností i charakteru zabojovali o výhru 4,56 milionu dolarů, která jim úplně změní život. (Netflix)

Recenze (96)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vynikající reality show, která dokázala z neférovosti udělat přednost. Výtky, které zaznívají, jsou upřímně řečeno výtky vůči reality TV jako konceptu a nedává moc velký smysl vyčleňovat tenhle pořad, který má funkční emoce, odsýpá a s námětem dělá maximum. V mnoha ohledech je to upřímnější produkt než seriál, neschovává se to za žádný háv umění - je to prostě vzrušující campová zábava, jak se v žánru sluší a patří. Epizoda 2 Is Cinema. Jestli bude druhá půlka stejně dobrá jako první, půjdu s hodnocením na plný počet. (A je.) ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Úprimne nerozumiem všetkým rozčarovaným negatívnym hodnoteniam. Ide o reality show. A v rámci žánru ide o vydarený pokus. Sú tu rozmanité charaktery, intrigy i priateľstvá, podrazy i pomáhanie, napätie, emócie a nepredvídateľnosť v tom, kto vypadne. Ak človek vie, čo má čakať, tak si to podľa mňa užije. ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak si někdo mohl vážně myslet, že tohle je druhá řada. :) Je vidět, že Netflix do toho narval hodně peněz, vypadalo to velmi důvěryhodně a pro účastníky to musel být zážitek. Některé hry stejné, jiné nahradili, což asi chápu. Sestava hráčů nebyla bohužel pro mne moc sympatická, našel jsem si sotva dva, ale to samozřejmě není chyba samotné hry. Abych mohl dát plný počet, tak bych celou show zkrátil klidně o dva díly, občas to bylo moc natahované. A některé hry bych obměnil, hodně se u nich spoléhalo na náhodu. Přesto zajímavý koncept, který si klidně zopakuji. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Kde původní seriál Squid Game byl spíše satirický a měl trochu jiné poselství, tady je vidět, že většinou jsou lidé dobří (když zrovna není příběh podle scénáře a nejde jim v něm o život), takže jako dodatek k původnímu seriálu sledující hodně sociologický aspekt se mi to líbilo (ostatně i v mém komentáři k původnímu seriálu jsem hodně o reality shows psal). Ale nic není sluníčkové celé. Stejně jako v jiných reality shows jsou různí "záporáci" (jak moc z toho dělá edit musí posoudit každý sám), i tady se jich pár najde - nejvíce mi utkvěly v paměti pán 432 a dvě pokrytecké dámy - jedna soudící člověka, že si vzal 2 jídla místo jednoho a následně kradoucí hamburger, který obdržel jiný hráč a druhá respektující domluvená pravidla na skleněném mostě až v momentě, když z toho má benefit. Bylo tak smutné pozorovat lidi, kteří na to doplatili - nikdo z ostatních se jich nezastal a naopak jako kdyby ti ostatní utrpěli selektivní ztrátu paměti. To je asi má jediná větší výtka - možná to tam všechno bylo, ale v prostoru 10 epizod na řadu se to ztratilo. Ironicky jsou tam momenty, které jsou dojeny nad rámec logiky a pak jsou tam momenty, kdy někdo do té doby po těžkém boji vypadne na náhodu a nedostane ani confession cam nebo chování postav nesourodé s tím, co se stalo. Klidně by se dalo natáčet/koukat dál, Netflix nemusí tolik řešit vysílací časy ani délku epizod. Podíval jsem se na making-of a evidentně tomu věnovali hodně času, tak proč ne i tomuto? Všude jinde ta odvedená práce vidět je - na podobě lokací, kostýmů, technickém zpracování i testování her. Jejich složení (her) i složení testů se mi líbilo (i ty nové), zejména flow dalgona-battleships-marbles. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

465 hráčů, u kterých za deset epizod prakticky nezaregistrujete jejich existenci. Úkoly s kterými by tvůrci, stejně tak jako s visuální stránkou, mohli ještě pohrát – bavily lodě nebo visutý most – ostatní soutěže a především ty, které lámaly chleba, slabota. Produkce jako z YouTube kanálu. O nějakém navození sounáležitosti mezi divákem a hráči se ani nedá bavit. Jak mne příliš neoslovit původní seriál, tak s jeho převedením do soutěžní reality-show jsme na tom podobně. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (2)

  • Ve 2. epizodě 1. série s názvem The Man With The Umbrella, konkrétně ve 26. minutě, postupuje hráč číslo 344. V českém dabingu je však místo něj řečeno číslo 334. (Zix.)
  • První kolo soutěže se konalo v Cardington Studios v anglickém Bedfordu. Na place byly velmi nízké teploty. Lze vidět, že soutěžící měli často ruce v kapsách, právě kvůli zimě. (kateisgreat)

Reklama

Reklama