Reklama

Reklama

Vjeran Tomic: Pařížský spiderman

  • Francie Vjeran Tomic: The Spider-Man of Paris (více)
Trailer
Francie, 2023, 86 min

Režie:

Jamie Roberts

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 2010 vykradl pařížské Muzeum moderního umění. Jak se mu tahle největší krádež uměleckých předmětů v dějinách Francie vlastně povedla? To vám nejlíp poví on sám. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

DonBraso 

všechny recenze uživatele

O tomhle jsem tedy vůbec neslyšel, ale proč to taky vědět, když nejsem do umění. Tomičova zpověď co všechno podělal a jaký má on na tohle názor a proč to dělal. No jasně, rychlý prachy a tak po vzoru Assassin's Creed se člověku vloupe do bytu ze střechy. Už tohle bylo zajímavé. Ono je to vlastně dobře zahrané. Tomič zde mluví, policie a další zde mluví. Skutečnost je taková, který muzeum do háje nemá pořádný kamerový zabezpečení? To jako jedna kamera co se tam potuloval po muzeu? Dobře jim tak :D Tady jde o vynalézavost a tu měl Tomič docela jednoduchý skill, který platil. I s ním někdo vyjebal, takže asi tak. Jasně, je to trochu jiná hrana, kdy dokument se prostě možná pro někoho více zaměřuje na druhou barikádu, ale o to přeci jde. Nebudu se koukat jak někdo vykradnul za několik miliónů euro obrazy a uvidím tam nějakou bábu, která o tom rozmlouvá. Asi jako ten páprda z nějakýho ministerstva. Však je to jen plátno, obraz...Si vždycky říkám kolik lidí to muselo ukrást, zfalzifikovat a stejně to někdo má za několik míčů u sebe doma. Jen jsem čekal trochu syrovější konec. Ale možná proto je to i snad zajímavější. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Vjeran je s tím lezením fakt týpek. Dokument je trošku slabší, ale u toho se dají přivřít oči, protože je to stejně jen o loupežích. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Velký frajer. Nie tým čo robil, lebo krádež je krádež, ale tým svojím nastavením. Mohol čáva zabiť, ale neurobil to, urobil múzeum jak nič a bude navždy legendou. 4 z 5 ()

alba 

všechny recenze uživatele

Z tohto dokumentu mám veľmi zmiešané pocity... Muž, ktorý dokáže liezť po domoch, a veľakrát sa niekde aj vkradne a niečo ukradne, aj keď tam obyvatelia domu spia... A svoje činy ospravedlňuje tým, že niekto má peňazí viac, druhý menej, a preto ten druhý môže kradnúť od toho druhého... proste jednoduchý zlodej, ktorý väčšinu života strávil vo väzení. Peniaze, ktoré takto získa, hneď rozfláka, lebo je veľmi finančne negramotný... a keď sa mu začne máliť, tak prejde na krádeže drahých obrazov... Dokument sa ho snaží vyzdvihovať, aký je slušný a schopný... no keď má možnosť, hneď práskne toho druhého, aby dostal menej rokov väzenia... A potom si nabalí staršiu bohatú ženu, aby bol zaobstaraný. Môj názor je, že takéto zbytočné dokumenty by sa nemali natáčať a zlodeji by sa nemali oslavovať... ()

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Chlápek, kterému se dá přičíst k dobru jen to, že nikomu neublížil, se kasá na kameru a hraje na diváky, že je úplný Robin Hood. K čemuž přizvukuji i policisté a několik obětí. Pravdou však je, co řekla jedna z oloupených: Je to jako znásilnění, ve svém bytě se už necítíte bezpečně, vzal mi pocit jistoty.------- Protože ten tupý machr není od toho, aby někoho soudil. Zvlášť,  že i když byl mrštný ve svalech, v oblastí mozku byl vyloženě podměrečný,  když člověk uváží, za kolik lup přeprodával. Proč měli autoři potřebu oslovovat zločince, fakt nechápu. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama