Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (1 956)

plakát

Super náhradník (2006) 

Když si ve tři ráno pustíš něco z televize a řekneš si, že zkusíš třeba tohle a ještě to dodíváš. Není potřeba nějakých nových věcí, tahle funguje překvapivě skvěle. Hezká Amanda hraje zde dvojroli, kdy je jednou holka a jednou kluk. Je samozřejmě nad slunce jasný, že na to se přijde ke konci filmu, ale ono to vůbec nevadí. Fotbálek mám rád a tak se může začít. Filmu pomůže stále začínající Tatum, který taky hrál fotbal v reálném životě a Vinnie Jones no ten byl jako doma už tuplem, i když zde dělal trenéra. Zde už  byla myšlenka krásná v tom, že někdo myslel dopředu. Nějaká strašná řachanda to není, je to prostě skvělá tuctová romantická komedie s fotbalem, který ani není špatně nasnímaný a vypadá i vcelku reálně. Náměť je dětinsky fajn a vše to nějak zapadá. No asi jsem měl divnou noc či lépe ráno, ale mě tohle prostě bavilo.

plakát

Pařba v Pattayi (2016) 

Gastambide natočil to co jsem čekal.Jako jeho Medellin,zde hrajou ty "jeho" herci a začíná spíš výlet za poznáním, který každý harcovník moc dobře zná. Největší pařba to asi musí být opět pro štáb,pro diváka už to tak velkolepé není.Plno scén nevyzní do toho zdárného úsměvného konce, ač si film nebere servítky s ničím.Potěší hodně výcvik alá Krvavý sport,kde i byla z aranžovaná hudební vložka.Pak samozřejmě Kickboxer,ale ten střed se trochu hledá,je to taková směs s lepším a horším,ale uteče to jako voda.

plakát

Terč (1985) 

Bohužel nic moc.Hackman sice hraje,ale tahle špionážní linka je neskutečně zdlouhavá až to bolí. Scény jsou někdy úplně na pěst, střih nic moc.Když je akce,tak se to neustále zabíjí dlouhým monologem úplně o ničem třeba ke konci. Někdo možná ani nepřetrpí pomalejší začátek. Jasně,dojde k nějakýmu překvapení pro někoho,ale hrozně moc scén je pořád přehnaně dlouhý a vůbec ne poutavé scény, který jakoby režisér nevěděl jak prodat na plátno. Scéna s Fiatem vyhrává.

plakát

Železní bratři (2023) 

Mohlo z toho být silný kladivo, doslova zářez, ale je cítit, že neštěstí bylo hodně ve vínku pro film, kdy to jelo jak kdyby každý umřel během pěti minut a přitom film stále běží. Nutkání, že film se natahuje měrou vrchovatou jsem cítil už od půlky filmu. O rodině Erichů jsem popravdě vůbec nevěděl a to je člověk fanda wrestlingu, ale ta doba je pravda nebyla úplně moje. Jasně, Ric Flair to je ikona. Zde ten wrestling vlastně je jen výplň, kde match trvá sestříhaná minutu a radši pryč z ringu. Zde sice máte základ, máte otce, který to z filmu vyznělo všechny poslal na onen svět, jen s tím, že titul prostě bude doma. V téhle psychologické rovině to bylo bezva. Do toho herci a Dickinsona jsem nepoznal vůbec, ale zde prostě Efron opět ukázal, že mu to člověk věří a nemusí jen nabrat svaly. Je to osud, je to cesta, která drtila životy v tom, v čem člověk žil. Přitom se každý směje, pošťuchuje se atd. Na někoho se tenhle obraz do rodin, kde má člověk víc dětí či samotného člověka co přišel o bratra hodně vznese. Jen prostě Durkin to chtěl udělat takové slabší, vsadil na množství a občas to právě nebylo ono. Umře jeden, pohřeb a jdeme na dalšího, když už nám tento scénář to takhle naladil..Jo, dobrý, jinak by film skončil za hodinu, ale někdy možná lepší pořádná depka hodinu, než to krájet.75%

plakát

Večírek (1980) 

Vydařený casting v rodinným duchu o síle lásky a zamilovanosti. Netušil jsem, že tohle byla prvotina od Sophie, ale ano, právě ta její nevinnost a pohled je skutečně něco navíc. Druhý díl neviděl a jestli bude k nalezení jako tento co běžel čirou náhodou na AMC, tak proč by ne. Jen připadal český dabing, že nejde úplně s obrazem co hovoří místy v originále a starý zvyk, kdy pár postav dabuje půlku postav, ale i tak skvělý. Překvapivě linka starších mě bavila víc, než ta mladší. Večírek každopádně hodně v tanci. Jo dřív drogy a hromada chlastu nejela. To dneska mladý jsou už o parník jinde.65%

plakát

Bílá míle (1994) (TV film) 

Alan Alda v dabingu Trávníčka a dobře nasnímaná řeka. To je tak všechno. To druhý je tak zkratkovité, že soudem jen prolítnete a nějaká úvaha či proč se nad tím pozastavovat je nulová. Možná tak, že tam hraje Max Wright//(dvě minuty) což hned každému naskočí ALF. No vlastně on tam naskočí i MASH :) Takže stačí kouknout a čekat do závěrečných titulek či spíše lépe to zbytečně nepouštět. Pravda, pro fans Aldy hraje toho agenta fakt dobře.

plakát

Taxikáři (2023) 

Zdejší hodnocení sedí. Film co není moc komedie, ani drama, je to prostě něco mezi a bohužel se značně natahuje zbytečnýma příběhama kolem. Herecky neurazí, trochu rumunské taxikařiny a dva lidi co jsou trochu odlišný, ale vezmou rito a jeden by rád něco udělal se svojí manželkou a druhý by chtěl mámu dostat do Vatikánu. Místy je bohužel hrozně ploché a vesměs to nevede nikam. 45%

plakát

Karlos (2024) 

O Karlosovi už snad každý ví mnoho. Tolik rozhovorů co už dal a o čem všem vyprávěl, to už snad každý soudný člověk co si vůbec pustí tohle musí vědět. A dost jsem se obával, že uvidím právě to stejné a hle ono vůbec ne. Pořád jak mluvil o těch začátcích v Anglii, tak konečně se vytáhl archiv a pojď. Vlastně ta celá část je dobrá a jakmile přijde ČR, tak už to malinko opadá. Škoda, že dokument by chtěl řádně očesat, střih a kamera místy zbytečně out co vůbec chce na kameře sdělit a zbytečný třesavý vizuál je spíš amatérský počin v programu, než samotný fakt. Je tam jasně dost much, ale Karlos z toho nesleze a ten zbytek už člověk znal nebo věděl. Jsou určitě lepší dokumenty, ale já toho "Vémoliče" mám vlastně v jádru docela rád, že se nepřetvařuje.75%

plakát

Tour de France: Bez příkras - Série 2 (2024) (série) 

Stejné jako jednička. Druhá série to byl Tadej vs Jonas. Pár postav prošumělo, někteří tu mají docela slušný pokyn k tomu být vidět. Pinot mohl mít i klidně delší konec, protože takhle to useknout v Paříži. Sem tam něco o pivu, Jasper, že jezdí pro svoje ego. Pirát co dostává peněz možná víc, než má. Občas jsou to takové odbočky, ale i tak je to stále skvělé. Jen si myslím, že F1 jsou stále lépe udělané.

plakát

Poslední paprsek (2021) 

Škoda, že na drama je to hodně ořezané a na akční film, jsou tam dvě titěrné přestřelky.Filmu chybí osobitost.Příběh je tuctový, což by zásadně nevadilo.Jen od začátku pokud si neprečtete obsah, že ten jeden vedle je vlastně strýc.Samozřejmě o moc nepřijdete,ale co.Táta co kašle na syna a když ho unesou dva nejspíš lupiči,tak se táta přemění na zachránce.Kamera by nevadila,herci dejme tomu,ač tu je spíše fakt jeden hlavní.Film to není dlouhý a tak to vcelku uteče,jen občas si člověk říká proč jde dělat tohle a né tohle. Na drama je to prostě slabší kousek, který nerad prohlubuje,ač se bohužel o to snaží dost.A to je možná ten problém. Jako skvost to není, ale že by zase taková rána pod pás to bych taky neviděl tak černě.