Recenze (3 923)
Beetlejuice Beetlejuice (2024)
Taková blbůstka, která trpí nadměrným množstvím postav i motivů, co jsou nedotažené. Občas zbytečně nudí sentimentem a hluchými scénami. Vzpomínky fanouška však zahřejí odkazy na původní dílko, sexy démonická Monica s upomínku na sešitou Sally a občas i povedené vtipné scénky. Celkově je to však nevyrovnaný film.
Umbrella Academy (2019) (seriál)
Problém série je, že se bere smrtelně vážně. Tím je poněkud těžkopádná a místy ufňukaná. Divotvůrní sourozenci furt jen řeší, co špatného jim provedl nevlastní taťka, případně ostatní bráchové a ségry. Scénář si občas neví rady se vztahy, a tak je nechá z čista jasna vyšumet, jako třeba romanci mezi kráskou a zvířetem. Jindy zase postavy přerostou děj a jejich vliv se pak musí nesmyslně utlumit, jako Klausův ústup ze slávy v poslední řadě, když se v těch předchozích stal jednoznačně hlavní postavou. ---- Problém taky je, že každá řada má stejnou zápletku: zabránit konci světa. Hodně věcí je zmatených a nepochopitelných (mimozemšťané, záhadná taťkova manželka) ---- Nejvíc mě bavila poslední řada, kde marné pokusy o vtipy z předešlých řad konečně sem tam dopadly na úrodnou půdu. Navíc tam konečně proběhla milostná zápletka, v níž byly i emoce a mě mohla být sympatická i další postava než Klaus. SHRNUTÍ SE SPOILEREM: Zachraňujeme pořád dokola svět, přitom ho stále boříme a nakonec dopadneme, jak ti broučci pod jalovcem. Co by asi říkal Karafiát?
Filmy našeho dětství - Ukradené Vánoce (2020) (epizoda)
Fakt jsem se chtěla podívat, ale ten uštěkaný komentář, který furt skáče respondentům do řeči, nebo jim oponuje, nebo přitakává, byl tak nesnesitelný, že jsem to po 10 minutách vypla.
Vir Das: Landing (2022) (pořad)
Ten chlap je vtipný a nebere si servítky. Ne tím primitivním způsobem, že by byl sprostý, ale tím, že umí přesně trefit citlivé místo. Ne všechny jeho vtipy jsem ale pochopila, možná jako neIndka.
Špinavý pop: Podvodník s boy bandy (2024) (seriál)
Spousta věcí je nedořečených. Například, v čem přesně spočívaly ty podvody, jak nevyhodná smlouva pro Loua byla ta, co mu brala většinu peněz, kdo vlastně skládal písničky .... Dokuserie se soustředí hlavně na nejatraktivnější část s boybandy, které Lou tak šikovně stavěl a bývalí kluci si stěžují, jak je oholil. Ve skutečnosti je však živil, šatil, dával jim ty nejlepší učitele a to přece něco stojí. Takže za tohle bych ho tak nedosuzovala.
Zlomové okamžiky: 11. září a válka proti terorismu (2021) (seriál)
Dokument kritický k samozvané roli USA jako světového policajta to bere hodně ze široka a události směřující k 11. září sleduje od napadení Afghánistánu Sověty. V sérii postupně sílí subjektivní hlas, ale dějinné okamžiky do sebe, žel, poměrně přesně zapadají. Chudáci lidi v Afghánistánu jsou jen obětované figurky na šachovnici. ..... A je to vlastně odvážná věc, natočit dokument o tak až nábožensky pojímané tragédii kriticky vůči představitelům USA, byť s pokorou ke statečnosti běžných Američanů.
Bardotová (2023) (seriál)
Životopisný portrét hvězdy s její psychologickým náčrtkem. Neuměla dát lásku, protože ji sama v dětství nedostala, četla jsem o ní. A je to pravda. Bohužel smutný důkaz, jak kreténští necitliví rodiče zničí dítě na celý jeho život. A taky svědectví, jak příšerně se mohli chovat muži k ženám, zde hlavně režiséři, a jak otřesně si počínal dobový tisk. Kéž by to byla už jen minulost. .... Vybrali dost dobré představitele známých tváří a samotná představitelka BB není za originálem krásou nijak pozadu.
Příručka k vraždě pro hodné holky (2024) (seriál)
Ze začátku to vypadalo jako Twink Peaks, ale houby. Ze začátku to vypadalo jako ze sedmdesatek, to ty hadry, ale je to současnost. Ze začátku se to zdálo fajn, ale houby...... Dívčina se vydá vyšetřovat pár let staré záhadné zmizení a chvíli si u toho počíná jako předškolačka (a to jde na VŠ) a pak zas jako stará panna z viktoriánské éry. Prý má být chytrá, ale dělá jednu blbost za druhou, furt leze někam, kde ji hned můžou chytit..... I u ostatních převládá podobná rozpolcenost. K vyšetřování používají mobily, ale často mají názory jak nějaká prababička. Závěrečné rozšmodrchání případu už je leda směšné a děsně neohrabané. SHRNUTÍ: Kterak by asi babička napsala detektivku pro teenagery.
Vodní lidé (2023) (seriál)
Fantastická série o druhých šancích je dojemná, opravdová a trochu sentimentální. Jako by mohly být mořské panny, kdybychom na ně věřili.... Lidé, kteří se oblékají do silikonových šupin, jsou často ve světě trochu ztraceni, prošli si traumaty a podmořský pohádkový svět je pro ně úniková alernativa aspoň na chvilku. Mořské panny a jinoši mě ohromili tím, jaké úsilí a kolik tréningu musí věnovat tomu, aby si pak pod hladinou zdánlivě nenuceně plavali. Tady ale vidíme, že je to řehole, těžká dřina a oni jsou fakt profíci hodní obdivu. To, co tady někteří komentující popisují jako bizar a úchylárnu, já hodnotím jako oddanost a vnitřní silu....... Série má však další důležitou linku, právě o druhých šancích. I hlavní protagonistka, Třpytka je na zemi neohrabaná, nesmělá a neviditelná. Když si však navlékne ploutev a sklouzne pod vodu, stane se zázrak. Pohyby neohrabaného stvoření se stanou ladnými a ona sama se skutečně promění v mořskou vílu. Druhou šanci dostane i mořský jinoch s problémem se závislostí a koneckonců i vysloužilé mořské panny, jejichž výroční večírek společnost tak hrubě a bez omluvy zruší. I ony dostanou druhou šanci uspořádat ho jinde. .... Jestli tuhle sérii někdo vidí jako bizár o lidech s ujetým koníčkem, tak má sám šupiny na očích.
Dámský klub (2018)
50 odstínů šedi je příšerně napsaná stupidní kniha.