Reklama

Reklama

Bijillante

(seriál)
Jižní Korea, 2023, 8 h 40 min (Minutáž: 65 min)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Mladý muž vede dvojí život poté, co mu ještě v dětství zabili matku, za což viník dostal jen tři a půl roku vězení a vůbec se nezměnil. Nyní se rozhodne vzít věci do vlastních rukou – ve všední dny je vzorným studentem a o víkendech trestá zločince, kteří dostali mírné tresty a nadále páchají zločiny. Je známý jako „Mstitel“. (mikki089)

(více)

Recenze uživatele Lenka.Vilka k tomuto seriálu (9)

Bijillante (2023) 

Mám za sebou další seriálový restík a opět naprostá spokojenost. Jenom škoda, že to tak rychle uteklo (díly nejsou hodinovky, jak je tady vedeno, jsou o dost kratší). Na druhou stranu, díky tomu jsem nenašla jediný hluchý místo. Pořád se něco děje, takže se děj sune dopředu a je to naprosto zběsilá jízda. A teď myslím ve všech ohledech. Protože hned na začátku je skvěle ukázána minulost versus přítomnost a to, jak ne vždy soudní systém funguje správně. Už tam si mě to získalo, ale úplně jsem propadla během konce prvního dílu. A co je tam řečeno. Protože to dává smysl. Ano, tohle chování není úplně správné (přeci jen, tady se nesnaží o adoraci určitých rozhodnutí, jenom je dán důvod, který dává smysl a důvod, proč se to takhle rozhodne Ji-yong řešit, a je na každém, aby se rozhodl, zda bude chtít, aby to všechno dopadlo dobře...tedy, co je v tomhle případě "dopadlo dobře"?), ale taky není úplně špatné. Jenom se to potom celé trochu zamotá a je třeba obětovat hodně věcí, aby padnul někdo, kdo má tak velký sebevědomí, aby si myslel, že jemu se to nemůže nikdy stát, když má přece takový vliv. A lidi všude. Takže jo, tohle se moc povedlo. Skvěle natočené, akce hodně dobrá, hudba k tomu sedla jako fakt dobře. A konec naprosto skvělý. A přestože by mi nevadilo, kdyby byla i druhá série, je na to rozestavěno skvěle. Ale...jako konec to funguje možná ještě lépe. Jako uzavřený kruh, ze kterého se nelze dostat, protože tohle je něco, co nikdy nekončí... ()

Episode 1 (2023) (E01) 

První díl je vlastně jenom takové představení, ale funguje to skvěle. ("Prosím, nezabíjejte mě...Chceš, žít? Tak se omluv. A mysli to upřímně.") Kdo je Ji-yong, proč to dělá a taky proč má přístup k věcem, ke kterým by asi neměl mít normální člověk přístup. Bylo teda fajn, že slečnu reportérku napadlo, že čekat na Mstitele třeba ve středu je kravina. A co by jeden neudělal pro sledovanost! Už hned ten první díl je prostě pořádná pecka a nemá ani vteřinu hluchýho místa. A tím nemyslím jenom tu dost poměrnou porci zlámanejch kostí. Voiceover na konci dílu: jo, přesně! ()

Episode 2 (2023) (E02) 

Wau! Tak tomu se říká dost dobrý díl! Nahodit hned několik potenciálních cílů, protože Mstitel si určitě jednoho z nich vybere. A ono to vyjde! Opravdu dost dobrý. A jelikož to poldové nevidí jako pomoc, dorazí do města nový "šerif". Nechci nikoho soudit dopředu. Ale proč působí tak moc psychopaticky? ()

Episode 3 (2023) (E03) 

Hele, Mstitel má fanoušky! :) hodný lidi, ale taky i dost ujetý. Takže dost psycho, když Ji-yong kouká na typa, co o sobě tvrdí, že je Mstitel. Takže skutečný Mstitel bude chytat Mstitele z Wishe?! Já teda chtěla jít na kutě...ale co bylo těch posledních deset vteřin?! Sakra! ()

Episode 4 (2023) (E04) 

Ok, ok, Mstitel z Wishe, chce být vážně kamarád. Dokonce díky tomu, kdo vytáhne Ji-yonga z trablu. No, a závěrečný rozhovor byl brutální psycho, kdy není jasný, jak je to myšleno. Bohužel jsem měla nehty okousaný už z minulého dílu, tak to bylo dost drsný na i moje vlastní následky... ()

Episode 5 (2023) (E05) 

Neb jak dát někomu šanci, aby skončil s tím, co dělá tím, že jeho činy připíše někomu jinému? Sorry, ale tomu fakt někdo uvěří? Ale oficiální důkazy jsou, tak co jako! Asi je tedy čas ukázat, že si to můžou strčit za klobouk. A na závěr konverzace, kvůli který mi opět spadla brada... ()

Episode 6 (2023) (E06) 

Závěrečná otázka z pokračování situace z konce předchozího dílu...perfektní! Jinak trochu odpočinkový díl, který se evidentně chystá na brutální finále. Přeci jen...ten konec asi dost naznačil, že začátek dalšího dílu ne že nakreslí čáru do písku, ale spíš ji jenom prohloubí to nevyřčenou. Protože šerif nepůsobí jako úplnej hlupák, jsem teda hodně zvědavá...tak uvidíme  :) já rozhodně jo  ;) ()

Episode 7 (2023) (E07) 

Tak to už opravdu vypadá, že jde všechno do kytek... ()

Episode 8 (2023) (E08) 

Finále, kde bylo všeho přesně tak akorat, abych byla nadšená. Teda až na tu jednu věc. Já si totiž říkala, když tam přišel: "Ne, ať to neskončí zrovna takhle. Ať to všechno neskončí u něj." Jo, bylo to dost náročný... ()

Reklama

Reklama