Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zinaida Gostilovová (Alexandra Jakovleva) – jenž má svůj předobraz v dvacetinásobné mistryni Zinaidě Kuricynové s více než 7 tisíci seskoků – zaregistrovala skákání s padákem kdysi, když se zamilovala do jednoho kluka, co také skákal. Dnes je tomuto sportu už sama až fanaticky oddána, ale aby se ještě někam posunula, tomu brání předsudky. Nakonec se přeci jen prosadila jako první žena vůbec i do armádní reprezentace. Když se dostala na své první mezinárodní závody v Československu, tehdy v průběhu soutěží informovaly sdělovací prostředky o velkých požárech na Šumavě. V souvislosti s tím však ji osobně dostihla mnohem tragičtější zpráva... (chamonix)

(více)

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Během filmování se Alexandra Jakovleva (Zenaida) seznámila se svým budoucím třetím manželem, jímž nebyl nikdo jiný, než jeden člen parašutistické reprezentace, jež se účastnila natáčení akrobatických scén. (chamonix)
  • Kameraman Alexej Mašir natáčející letecké sekvence parašutistické seskoků dubloval Alexandru Jakovlevu (Zinaida) při vzdušné akrobacii. „Běžné“ seskoky pak ona sama točila bez dublu. (chamonix)
  • Dramaturg neuhlídal geografickou chybu v příběhu, jednou se hovoří o letních požárech na Šumavě, jen o pár minut se však zachraňují lidé před ohněm jmenovitě v Tatrách. (chamonix)

Reklama

Reklama