Reklama

Reklama

Pariah Nexus

(seriál)
všechny plakáty
Velká Británie, 2023

Hrají:

James Phoon

Obsahy(1)

Třídílný seriál je zasazený do univerza Warhammer 40 000 a zaměřuje se na boj Nekronů se zbytky poražené imperiální armády v troskách dobytého města. Vyprávění je rozděleno do množství kapitol, což jsou krátké CGI sekvence, které jsou pospojovány do jednotlivých dílů a dějově na sebe navazují. Seriál vznikl pod oficiálním patronátem Games Workshop a je dostupný exkluzivně na jejich platformě Warhammer+. (Tarmenel)

(více)

Recenze (1)

TR4XY_CZ 

všechny recenze uživatele

Já jsem ještě pořád nováček do světa Warhammeru 40k, ale totálně to všechno žeru. Teda všechno až na tabletop. K tomu se ještě nemůžu zavázat. Zatím. Ale mám nahranejch pár videoher, čtu knihy, nasávám lore, jak upír krev a sleduju tyhle úžasné animace. Tady jsem se ale na rozdíl třeba od Angels of Death vůbec nenudil. I ta pouhá hodina seriálu mi dokázala prodat postavy skrz dobře napsaný scénář (na rozdíl od výše zmíněného seroše), zaujmout mě příběhem a nechat mě na okraji židle při sledování té krystalicky čisté, plynulé animace a svižné, poutavé akci. Konec fakt emoční, krutý a devastující nářez, což přesně k tomuhle univerzu patří. Teď už jen ještě trochu lepší voice-acting a bylo by to perfektní. 9/10 ()

Zajímavosti (5)

  • V seriálu je několikrát zabrán detail na fialové oči gardistů z Cadie, což je genetická příběhová zvláštnost populace této planety a dají se tak odlišit od jiných imperiálních regimentů, které pouze používají stejnou uniformu, ale nejsou původem z Cadie. (Tarmenel)
  • Vesmírný mariňák z kapituly Salamandrů má černou pleť a rudé oči, což jsou výlučně tělesné znaky této kapituly. Kromě zelené barvy zbroje je také několikrát vizuálně zdůrazněn jejich pozitivní vztah k ohni, ať už výběrem sekundární zbraně na bázi plamenometu, tak i chováním v hořícím prostoru. Dalším zvykem kapituly je snaha chránit imperiální občany i za cenu přijetí taktické nevýhody, což je mezi kapitulami Vesmírných mariňáků velmi netradiční přístup. (Tarmenel)
  • Obřad, který se Sa'Kan pokusí provést na svém padlém bratrovi, spočívá v extrakci jeho „progenoidů“, speciálních orgánů, ze kterých lze vypěstovat další sadu „gene seed“ orgánů, které z běžného člověka udělají dalšího Astartes. Z každého mariňáka je možné získat dva progenoidy. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama