foto

Sean Pertwee

  • nar. 4.6.1964 (55 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Sean Pertwee má herectví už od narození v krvi. Narodil se v Londýně jako syn Jona Pertwee, což je také známý herec a televizní herečky Dariel Pertwee. Jeho děda Roland Pertwee je též hercem a scénaristou. Vystudoval Bristol Old Vic Teatre School. Kde v roce 1986 promoval, poté tři roky cestoval s divadelní skupinou Royal Shakespeare Company.

Po několika malých rolí přišla nabídka od dnes již velmi známého režiséra Paul W. Andersona do filmu SHOPPING, kde si Sean zahrál postavu Smithe. Zde si zahrál například se Sadie Frost, Judem Law. S těmito herci plus Jonnym Lee Millerem a Ewanem Mcgregorem spolu-vlastnil produkční filmovou společnost Natural Nylon, která však v roce 2003 zanikla. Sean však není jen filmový herec, během období bez filmových nabídek pracuje jako animátor, malíř či dokonce jako návrhář obalů pro alba.

Sean kromě herectví již přes 20 let propůjčuje svůj hlas televizním reklamám či různým dokumentárním filmům. Seanova filmová škála je opravdu různorodá, ať se jedná o filmy sportovní, akční či scifi, do role se dokáže velmi dobře vžít. Právě ve většině akčních filmů má však nemilý úděl a tím je umřít, jmenujme například HORIZONT UDÁLOSTÍ, PSÍ VOJÁCI, DIVOČINA (zde umřel opravdu vybraným způsobem), nebo z těch novějších THE MUTANT CHRONICLES. Tyto menší, avšak o to zajímavější role jsou Seanovi asi souzeny.

Sean je ženatý s maskérkou Jacqui Hamilton-Smith se kterou má dceru Anthony a během Vánoc 2001 se jim narodili dva synové Albert a Gilbert, bohužel Gilbert kvůli předčasnému narození umírá.

Tomáš "TomikZlesa" Snovický

Herecká filmografie

Filmy

2020 The Reckoning
2019 The 4th Reich
2015 Howl
2013 Alan Partridge: Alpha Papa
The Five(ish) Doctors Reboot (TV film)
2012 Berlin Job
Odhalený přístav
The Magnificent Eleven
UFO Mimozemská invaze
Veřejný dům hrůzy
2011 Four
2010 4.3.2.1
Devil's Playground
Just for the Record
Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie
2008 Kronika mutantů
Soudný den
2007 Botched
Góóól! II
Jízda o život
2006 Pustina
Renesance
Slečna Marplová: Není kouře bez ohýnku (TV film)
2005 Film Maker, The
Góóól!
Poslední výsadek
Proroctví: Vzpoura
2002 Equilibrium
Julius Caesar (TV film)
Psí vojáci
2001 Formula 51
2000 7 dní života
Love, Honour and Obey
Na počátku (TV film)
1999 Five Seconds to Spare
Historky z metra (TV film)
Kleopatra (TV film)
Mladý Indiana Jones: Peklo v zákopech
1998 Macbeth (TV film)
Stiff Upper Lips
Tale of the Mummy
Žoldák: Legie zkázy
1997 Horizont události
1996 Smrtící plavba (TV film)
1995 Blue Juice
Inkognito
1994 Changeling, The (TV film)
Nakupování
1993 Dirty Weekend
Swing Kids
1992 Kissing the Gunner's Daughter (TV film)
Leon the Pig Farmer
1991 Coping with Cupid
London Kills Me
Trauma (TV film)
1990 The Tragedy of Flight 103: The Inside Story (TV film)
1987 Nastražte uši

TV seriály

2020 The Pale Horse (TV seriál)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)
2019 Gotham (TV seriál)
Začátek… (S05E12)
Co že udělali? (S05E11)
Já jsem Bane (S05E10)
další epizody (11)
2018 Gotham (TV seriál)
Země nikoho (S04E22)
Špatný den (S04E21)
Ta stará mrtvola (S04E20)
další epizody (9)
2017 Gotham (TV seriál)
Královna bere jezdce (S04E11)
Jen ať si dají (S04E09)
Den v úžině (S04E07)
další epizody (18)
2016 Gotham (TV seriál)
Pozor na zelenookého netvora (S03E11)
Časovaná bomba (S03E10)
Popravčí (S03E09)
další epizody (22)
2015 Gotham (TV seriál)
Horší než zločin (S02E11)
Syn Gothamu (S02E10)
Hořká pilulka (S02E09)
další epizody (23)
2014 Gotham (TV seriál)
Dílo lásky (S01E10)
Harvey Dent (S01E09)
Maska (S01E08)
další epizody (10)
Tři mušketýři (TV seriál)
Mušketýři jen tak neumírají (S01E10)
Jak prosté (TV seriál)
Ears to You (S02E17)
The One Percent Solution (S02E16)
2013 Common Ground (TV seriál)
The Job Lot (TV seriál)
Episode 2 (S01E02)
Zločiny nad Seinou (TV seriál)
Le Marais (E06)
Place Vendôme (E05)
Pigalle (E04)
další epizody (6)
Jak prosté (TV seriál)
Step Nine (S02E01)
Smrt v ráji (TV seriál)
A Deadly Party (S02E08)
Hercule Poirot (TV seriál)
Hra na vraždu (S13E03)
2011 Camelot (TV seriál)
Tři cesty (E06)
Meč a koruna (E02)
Návrat domů (E01)
2010 Luther (TV seriál)
Epizoda 2 (S01E02)
2009 Zákon a pořádek: Spojené království (TV seriál)
Vice (S01E03)
2008 Honest (TV seriál)
The Wrong Door (TV seriál)
Skins (TV seriál)
Tony (S02E06)
2007 Nuclear Secrets (TV seriál)
Tudorovci (TV seriál)
Chladnokrevně (S01E01)
2006 Battle for Rome, The (TV seriál)
When Evil Calls (TV seriál)
2003 Šest v tom (TV seriál)
Epizoda 2 (S05E02)
Epizoda 1 (S05E01)
2001 The Fear (TV seriál)
Šest v tom (TV seriál)
Epizoda 8 (S04E08)
Epizoda 7 (S04E07)
Epizoda 6 (S04E06)
další epizody (4)
1996 Osobní strážci (TV seriál)
1994 Případy bratra Cadfaela (TV seriál)
1992 Mladý Indiana Jones (TV seriál)
1991 Clarissa (TV seriál)
1990 Cluedo (TV seriál)
Hazardér (TV seriál)

Dokumentární

2013 Nejhorší železniční neštěstí ve Španělsku (TV film)
2010 Smrtící zemětřesení na Haiti (TV film)
2009 Plátno mistra Leonarda (TV film)
2008 Anatomy of Catastrophe: The Making of 'Doomsday'
Nepotopitelný Titanic (TV film)
2007 Auschwitz: The Great Escape (TV film)
Hodina pravdy (TV seriál) - vyp.
Shootout in Marseilles (S03E06) - vyp.
Falling Star: Columbia (S03E05) - vyp.
The Lima Siege (S03E04) - vyp.
další epizody (6)
2006 Apollo 13: Neznámá fakta (TV film)
Horizon: Pandemic
Starověký Řím: Vzestup a pád impéria (TV seriál)
Caesar (E02)
2005 Divoká Evropa (TV seriál)
The 100 Greatest War Films (TV film)
2004 Jutland - Clash of the Dreadnoughts (TV film)
London: The Greatest City (TV film)
2002 Odhalení (TV seriál) - vyp.

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce