Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodruh a hledač pokladů Jackie odvážně získá v jednom starobylém městě v poušti zbraň patřící k výzbroji bohů. Ovšem strážci zbraní nejsou ochotni vzdát se svého pokladu. Členové kmenu unesou Jackieho přítelkyni Loreleii, aby ho tím přinutili k vydání všech zbraní patřících k výzbroji bohů. Vysvobození dívky není snadným úkolem, jelikož na cestě jsou uložené různé nástrahy, číhají na něj odvážné amazonky a zlostný čaroděj. Jméno Jackie Chan je už dobře známo nejen mezi milovníky bojových umění, kteří se kochají pohledem na jeho bravurní kung-fung scény, ale okouzlují nás i jeho komedie. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme se spoustou humoru, který je pro něj tak charakteristický a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (Klub Publishing)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Miramax US verze je kratší o 9 minut. Jackie Chan pro tuto verzi nadaboval v angličtině sám sebe. V závěrečných titulcích je v nepovedených záběrech jeho nejnebezpečnější kaskadérský kousek, ve kterém přišel málem o život. Jde o scénu, kdy skáče ze zdi na větev a ta se s ním utrhne. Jackie utrpí zranění hlavy a krvácí z ucha a okamžitě je převezen do nemocnice. ()

smrtubohem 

všechny recenze uživatele

Jackieho filmy nikdy nebyly vážné, o zápletku v nich opravdu nešlo. Komediální prvek je fajn, ale poslední snímky typu Cesta kolem světa... jsou už trochu moc. Nicméně obě Božské relikvie jsou parádním dobrodružstvím plným kaskadérských kousků, bitek a vtipu, kterým na dokonalosti ubírají pouze nesnesitelně ječící a poněkud hloupé hrdinky po Jackieho boku. ()

Reklama

Ripley 

všechny recenze uživatele

Řekl jsem si,že je čas shlédnout konečně nějaký starší film s Jackie Chanem.Dlouho jsem sice odolával,ale nakonec jsem vybral Božskou relikvii,jelikož DVD právě vycházelo na stáncích,je to jeden z jeho nejznámějších titulů a hodnocení zde bylo nad sedmdesát procent.Už v první třetině filmu jsem věděl,že jsem se nechal nachytat.Dále jsem pak trpěl až do konce,kde jsem se dočkal konečně typické Chanovi akce za kterou dávám tu jednu hvězdičku.Opět jde o nadhodnocený film hodnocený zde nejspíš z nostalgie a ani tu nechápu. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina 80. let zastihla Jackieho v nejlepší formě. Navíc měl po návratu z nepříliš úspěšné mise v USA o motivaci postaráno. Díky tomu vznikly skvosty jako Police Story a Božská relikvie. Děj i žánr kopírují západní vzory, tempo, humor a akce odpovídají Jackieho gustu. Narážky na slavnější žánrové bratříčky nejsou výjimkou. Skvělá akce (honičky, útěky + závěrečná bitka), disko hudba věrná své době a klasická klauniáda, jenž v asijském filmu supluje, na západě obvyklé, břitké dialogy. Chan je hrdina a ostatní statisti, jako bonus rádoby démonický záporák, co víc od toho chtít? Prima zábava, která se netáhne a nehraje si navíc než je... 75% PS: točilo se v Jugoslávii, takže dost často uvidíte v záběrech škodovky a slovanské nápisy... ()

Toshiro 

všechny recenze uživatele

Film s Jackiem Chanen, který je známý hlavně tím, že se při něm málem Jackie zabil. Při pádu ze stromu si prorazil lebku a dodnes v ní má díru a hůře slyší na jedno ucho. Jinak klasický mix kung-fu, komedie a kaskadérství. Hlavně úvodní scéna útěku z hradu je naprosto skvělá. A konečná bitka se čtyřma dominama taky super. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Distribuční verze studia Miramax, určená pro americké publikum, je oproti originálu o 9 minut kratší. Snímek existuje v několika verzích sestřihu, z nichž nejdelší je honkongský, který má 97 minut. (Rominator)
  • Jackie Chan si způsobil vážné zranění během scény, kdy skáče ze zdi na větev. Minul totiž větev a spadl hlavou na kámen. Od té doby má na pravé straně hlavy proraženou lebku a také špatně slyší na pravé ucho. (HellFire)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama