Reklama

Reklama

Technické klenoty


Větrné mlýny (E08)

(epizoda)
Česko, 2024, 26 min

Režie:

David Sís

Hrají:

Miroslav Táborský (průvodce)

Obsahy(1)

Větrné mlýny byly po dlouhá staletí tím nejrafinovanějším, co člověk dovedl zkonstruovat a využít. Ačkoliv později přišly o svoje prvenství i svůj účel, představují cenné svědectví o vynalézavosti našich předků a jejich příbězích. (Česká televize)

Recenze (4)

Anianna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pochopila jsem, že v republice máme 78 větrných mlýnů. Objevování památek ČR je mou letní náplní, ale větrný mlýn jsem dosud ´žádný neviděla. V Plzeňském kraji je nemáme. Musím si je vygúglit. To ostatně dělám po každém díle seriálu, a to je taky jeho velké plus, že ukazuje krásné objekty a zároveň vzbuzuje zájem, zvědavost. Kde to je? Jak se tam dostanu? Pustí mě dovnitř? Takže jdu gúglit mlýny. Inspirativní závěr hodně povedené série s úžasně zapáleným Miroslavem Táborským. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlasím s panem Táborským. Vidět takovouhle nádheru v krajině, je skutečně úžasný zážitek. Navštívil jsem kdysi jen mlýn v Kuželově, tak mám co dohánět. Je obdivuhodné, že mlýny nejen stojí, ale jsou i funkční. Děkuji lidem, již se o ně starají. ()

Reklama

Chudobka 

všechny recenze uživatele

I v našem městě máme větrný mlýn holandského typu. Nemlela se v něm mouka, ale tzv. tříslo - to využívali při své práci koželuhové. Není tak krásný jako mlýny v dokumentu (záleží také na umístění v krajině), ale máme ho rádi. Výborný průvodce pan Táborský. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama