Reklama

Reklama

Identita - příběh českého grafického designu


Média (E02)

(epizoda)
Česko, 2024, 41 min

Režie:

Jakub Skalický

Hrají:

Aleš Najbrt (průvodce)

Obsahy(1)

Krása časopisů včera a dnes. Síla odkazu Karla Teigeho. Zdeněk Ziegler a český filmový plakát v proměnách času. Porevoluční nástup počítačů a co to způsobilo. Televizní, motion design a budoucnost grafického vyprávění... Média prošla ve 20. století zásadní proměnou. Co se však nezměnilo, je fakt, že jejich vizuální podobu určují grafičtí designéři. Druhý díl cyklu Identita představí proměnu vizuální kultury na příkladu historie českého filmového plakátu, který vždy reflektoval jak aktuální výtvarné trendy, tak politickou situaci v zemi. Seznámíme se s vývojem tištěných periodik, na příkladu vizuálního stylu několika televizí ukážeme, jak se dnes pracuje s identitou, i jak digitalizace zcela proměnila svět médií. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dnes se opravdu mění televize pomalu na onlinové médium, kdy se všichni diváci nedívají stejný čas. Trefný potřeh je, že dizajnéři milují neustálou změnu. https://www.ceskatelevize.cz/porady/13917580517-identita/221562264040002/ ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komerční televizní stanice Prima Cool dodnes těží ze skvělého designu, který lidi baví už (letos tomu bude) 15 let, a za tu dobu nestihla zestárnout. I to je známka dobré a kvalitní a nadčasové práce. V této epizodě se dozvíte kdo za tím stojí a mnoho dalšího o designu v masmédiích. ()

Anianna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět děkuji za nápad vytvořit dokument ke grafickému designu. A moc chválím pány Fišárka a Cimbálka. Od té doby, co na nejmenovaném televizním kanále běhá jejich C, O a L se ptám, který machr tohle vymyslel? Už to vím. A ta grafika kanálu film+ je taky k sežrání! ()

Reklama

Reklama