Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Vážená školní rado. My, žáci níže podepsaní, tolik milujeme naši novou učitelku slečnu Crabtreeovou, že už nikdy více nechceme žádné prázdniny. Nechceme ani, aby měla slečna Crabtreeová nějakou známost, jenžto naše minulá paní učitelka se vdala, pročež dala výpověď. Každý muž, který se v blízkosti slečny Crabtreeové nacházeti bude, nechť počítá, že mu o ní navykládáme spoustu lží, a kdyby to náhodou nezabralo, sebereme mu všecky šaty!“ (dopitak)

(více)

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Stan Laurel and Oliver Hardy and Friends: Featuring Our Gang (1930-1937). Filmy o dětech ze stáje Hala Roache mě moc neberou, i když tady leccos k pousmání je. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli téhle grotesky vystupuje skupina dětských uličníků Our Gang. Děti tentokrát zbožňují moc milou a hodnou paní učitelku slečnu Crabtreeovou. Mají ale obavy, že si ji chce někdo vzít za ženu a ona bude muset dát výpověď. A tak domnělému nápadníkovi namluví, že slečna má dřevěnou nohu, devět dětí apod. Pak mu schovají šaty, když se jde vykoupat do rybníka. Nakonec se ukáže, že to byl učitelčin bratr a děti jsou zase spokojené. Vydařená je také scéna, v níž učitelka děti zkouší z dějin USA a ony zcela bezelstně říkají zpaměti trochu deformované odpovědi, které pro ně opsal jejich spolužák z knihy vtipů. Příjemná groteska z řady Malí uličníci Hala Roache, volně ke stažení na Archive.org. ()

Reklama

Reklama