Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Javier Almada (Jorge Rivero) je spolu se svou těhotnou manželkou Deliou (Christian Bach) na odlehlé haciendě kdesi v Mexiku. Jednoho dne se vydává na lov, během kterého se mu podaří zabít jelena – k jeho nepopsatelné hrůze však záhy poté zjišťuje, že se zdechlina zvířete proměnila v člověka. Mrtvý muž byl naneštěstí synem místní čarodějnice (Julia Marichal), která se rozhodne na Javierovu ženu uvalit kletbu. Dle prokletí má Delia porodit dcery – dvojčata. Na tom by nebylo nic hrozivého, kdyby tedy ovšem neměla být jedna ze sester vtělením nebezpečného démona.
Nedlouho poté Delia porodí překrásnou dívenku – zprvu to vypadá, že se proroctví nakonec nenaplnilo, ale opak je pravdou. Po několika hodinách nastávají ženě další kontrakce a ona porodí dceru, jež je zcela identická s tou první. Druhé novorozeně ovšem roztrhá vnitřnosti své matky na kusy a Delia vykrvácí a umírá. Jelikož jsou však obě děti stejné, nelze s jistotou určit, které z nich způsobilo matčinu smrt.
Dívky jsou po narození odděleny. Gilda vyrustá ve městě, přičemž v dospělosti se stane lékařkou, a křehká Liliana žije na venkově. Děsivá a tajuplná entita jménem La Chacala (šakal) však celé ty roky dřímala v jedné ze sester a nyní po letech nastal čas, aby se probudila a zničila životy lidí okolo sebe. Kdo se promění do podoby zlé a démonické bytosti? Gilda, anebo Liliana (obě hrála Christian Bach). (fiLLthe3DD)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Tvůrce telenovely Eric Vonn chtěl do hlavní role obsadit Carlu Estradu. (fiLLthe3DD)
  • Novela měla být původně uvedena v první polovině 90. let, o produkci se měla postarat Televisa a hlavní roli měla ztvárnit María Sorté – nakonec však projekt natočila TV Azteca a Christian Bach byla obsazena do hlavní role. Ztvárnila zde dvojčata Gildu a Lilianu, dále jejich matku v prvním díle a technicky vzato i démona, do kterého se jedna ze sester proměňovala. (fiLLthe3DD)
  • Jedná se o první mexickou televizní produkci s „filmovými“ speciálními efekty, respektive kamera a vizuální efekty, jež jsou zde k vidění, byly do té doby používány pouze ve sci-fi filmech. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama