Reklama

Reklama

Finále: Útok na Wembley

  • Velká Británie The Final: Attack on Wembley
Ukázka z filmu
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, 2024, 82 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Anglie má konečně šanci na velké fotbalové zlato. Šest tisíc fanoušků bez vstupenek ale před finále Eura vtrhne na stadion ve Wembley a nechá za sebou spoušť. (Netflix)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (14)

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Útok na americký kapitol ? Ne, tentokrát tu máme atak na jeden z nejznámějších a nejslavnějších fotbalových svatostánků na světě. Woodstock jako hovado. Chuligáni, spousta chlastu, drog, odpadků, všelijakého bordela, nějaký ty nahoty ale i krve. Ploty jsou strženy, semafory, pouliční osvětlení a autobus poslouží jako stromy. Na frak dostane i security a chvílema to začne být vážně nebezpečný. Až je zvláštní, že to vlastně všichni přežili. V dokumentu máme hojný zástup - obyčejní fans, otec se svou dcerou, redaktor, ředitel Wembley, securiťák ale i dva výtržníci, kteří se snažili násilně a bez lístku dostat na zápas. Jo je to slušnej hukot. Štěstí, že na konci zápasu začalo vydatně chcát a Anglie prohrála, jinak si nedokážu představit, jakej bugr by následoval potom. Na samém závěru se tu otevírá otázka rasismu, obzvlášť kvůli Rashfordovi, ale vzhledem k pozápasovým reakcím na některé hráče a taky fanoušky to chápu. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Vydarený dokument, takmer objektívny v ktorom je 81 minút zobrazovaná neschopnosť predovšetkým organizátorov podujatia a následne aj ozaj ako podotkol Arsenal83 predovšetkým strašne slabá výstroj a vycvičenosť metropolitnej polície v Anglicku a v záverečnej minúte sa objaví titulok kde je vyzdvihnutá práca stewardov a aj polície že nakoniec finále všetci prežili. Pochopiteľne sa zapracuje na tom ako mladučký futbalisti potiahli Anglicko do finále ale keď zlyhali na celej čiare v penaltovom rozstrele už to nebolo o tom že ako mladý, takmer teenageri, ešte neboli dostatočne mentálne pripravený na takýto moment ale pretočí sa to na rasizmus, ktorý v komentároch pod rôznymi článkami určite bol ale celkovo sa to bralo ako zlé rozhodnutie poslať na penalty práve tak MLADÝCH hráčov. Liberálna bašta Netflix spomenie aj chlapca ktorý sa kedysi pomodlil aby Anglicko postúpilo a nevyšlo, nečakane nebol budhista, jehovista ani moslim ale katolík, aké prekvapenie. A potom spomenú že všetci žijeme vo svojej bubline. Nuž, Netflixáci určite. Záver o tom ako vyhral majstrovstvá o rok neskôr ženský anglický tím vo Wembley bol čerešničkou na liberálnej bubline, rekordná návšteva sledovala očakávaný titul bez akýchkoľvek výtržností, pretože na zápase boli iba fanúšikovia, nakoľko hooligans pravdepodobne ani netušili že sa nejaký ženský šampionát hrá...Koľká to diskriminácia zo strany hools voči ženám :-D .Ďalej treba povedať že za týmito incidentmi stoja poväčšine chuligáni ktorí často nechodia ani na zápasy tímov ktorým fandia a naozaj futbal využívajú iba ako zámienku pobiť sa. Na margo včerajších udalostí som zvedavý či vznikne dokument o tom anglický fanúšikovia spojili svoje sily s albáncami a napadli slovanských srbských, prevažne katolíckych, fanúšikov. Veľmi silno pochybujem, to je málo liberálne a vôbec to nezapadá do tej jedinej skutočnej bubliny ktorá existuje. Celkové spracovanie dokumentu, zábery, postrehy talianskeho fanúšika a ojedinelá možnosť povedať svoj názor zo strany hlavného usporiadateľa svoju kvalitu nepochybne má. ()

Reklama

celticek 

všechny recenze uživatele

Ostuda kolébky fotbalu. Bezohlednost je slovo, které definuje dnešní lidstvo. Banda vypitých dementů, s kterými si bohužel pořadatelé neporadili. Ale měli to hodně těžké. Nejvíc mi samozřejmě vadí, že se to dotklo fanoušků, kteří měli řádně zakoupený lístek. Rasismus v podání Angličanů je už taková klasika. Když Anglie prohrává = svět je v pořádku. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Ještě mám v živé paměti, když jsem natěšeně fandil v televizi Italům, kteří byli poslední spásou před těmi anglickými burany a až do teď jsem nechápal, jak se zápas mohl vůbec odehrát, takže proto mě dokument potěšil, člověk má možnost nahlédnout do zákulisí security stadionu, což se jeví jako zajímavá práce. Prostor tu dostanou také samotní fanoušci, jejichž obhajování vniknutí do stadionu a toho, že by to okamžitě udělali znovu nikdy nepochopím. Bylo by zajímavé, jak by to celé dále probíhalo, kdyby Anglie vyhrála, ale naštěstí tohle spojení k sobě nejde a ten den zvítězil fotbal a rozum před dementy a lítajícími piváky. Čisté 3* ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jako, čučím jak puk, co se tam dělo.  BuĎ nám to Bosák před finálem vůbec neřek, nebo  to prostě zamlžilo se :o). Mazec, že od neděle od rána se v ulicích u staďáku lilo, jak svině. To se pak není čemu divit, že se to krapet zvrhlo. Dobrý sledovat výpovědi borců, který se tam fakt dostali za dáčo v jednom turniketu s borcem, co zrovna lupen měl. Drsný... ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama