Reklama

Reklama

Jediná noc

  • Francie Une aventure (více)

Obsahy(1)

Prodavač ve videotéce je posedlý náměsíčnou ženou a vezme si za úkol zachránit ji před katastrofou. (Netflix)

Recenze (8)

Filmkabi.net (Magda Španihelová)

"Režisér Xavier Giannoli natočil cinefilní film. Můžeme v něm jednak najít plno odkazů na dějiny filmu, a zadruhé tu na médium filmu upozorňuje už od samého začátku, kdy vidíme dovnitř mechanického jádra videotéky. Na konci filmu, když Gabrielle odjíždí vlakem, se nám krajina za oknem míhá stejně…"

Filmpub.cz (Jan Klíma)

"Jediná noc patří k té řadě filmů, o kterých lze mluvit takřka donekonečna, protože bude docházet ke střetu vyhraněných názorů. Jeden bude tvrdit, že se jedná o brilantní snímek umocněný kouzlem noci, a druhý, že jde o paskvil, který naznačuje, načrtává, ale nic nedotáhne do konce. A já se domnívám,…"

Filmweb.cz (Alena Oswaldová)

"Jediná noc není thriller, který by udržel stoprocentní pozornost po celou dobu, ale pracuje s výkyvy, takže v unylých momentech má divák prostor pro vlastní myšlenky, a to filmu paradoxně prospívá. Může pátrat po fluidní minulosti postav, jejich přáních a spojovat si obrazy z Jediné noci s…" více

Tiscali.cz (Šimon Šafránek)

"Talentovaný francouzský herec Nicolas Duvauchelle, který Giannolimu zahrál i v Žádostivých tělech, je hvězdou snímku. Zádumčivý a umíněný Julien prochází všemi scénami v košili, ošoupané kožené bundě a s nepatrným úsměvem na rtech. Přitom vytváří zdání, že se mu právě v minulém obraze stalo něco,…"

Reklama

Reklama