Reklama

Reklama

Geriho hra

  • USA Geri's Game
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný / Komedie
USA, 1997, 4 min

Režie:

Jan Pinkava

Scénář:

Jan Pinkava

Hrají:

Bob Peterson

VOD (1)

Stárnoucí dědula jménem Geri hraje v parku sám se sebou celodenní šachovou partii. Začne ho však porážet jeho čilejší soupeř. Když už je hra téměř u konce, Gerimu se podaří otočit skóre ve svůj prospěch. (HBO Europe)

Recenze (358)

lord.Luki 

všechny recenze uživatele

Film je velmi pěkně graficky ztvárněný, ale pro znalce šachu bude tato šachová partie velmi nesmyslná a špatná. Nedalo by asi moc práce, kdyby si Pixar s tím šachem nechal aspoň trochu poradit. Legendárních šachových partií se za posledních 200 let několik určitě najde. Pro všechny nešachové nadšence se to dá určitě doporučit. Film je super, šachové tahy odpadní materiál. Postava Geri se bude určitě každému líbit. ()

Seteh 

všechny recenze uživatele

**19** Tak to jsem tak dutá, že jsem to nepochopila? Já vůbec nevím, co si o tom myslet... nějak mi uniká, proč to má tak vysoké hodnocení. Co přesně mi to mělo dát? Nějak nemůžu nalézt pointu, poučení nebo vlastně cokoliv?? Je to asi směšný, ale i 4 minuty jsou v tomto případě poměrně dost. A na Pixaru je stejně nejlepší ta jejich lampička! :)) ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Má to nápad, vtip a krásně znějící francouzské šansony. Ale zároveň také to trvá jen čtyři minuty, což bych vlastně považoval za důvod, proč dát pět hvězdiček. Mimochodem film na mě pomocí této kombinace působil tak příjemně, že jsem si ho asi čtvrt hodiny po prvním shlédnutí pustil ještě jednou, a myslím, že u dvou podívání nezůstane. ()

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Dokonalé. Po celé 4 minuty jsem měl úsměv na tváři a jen se tetelil. Ukázka toho jak obehrát sám sebe. Skvělá režie. Precizní pixarovská animace. Pinkava je vážně profík. A ten dědula je výborný, mám pocit, že to je ten co v Toy Story dvojce byl Woodyho opravářem. Nicméně je tohle na jasných "5*****". Skvěle strávených pár minut. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Pro mě je Geri´s game nejkoukatelnějším počítačovým animákem. Asi je to tím, že není výhradně pro děti. Stařík si dává šchovou partii sám se sebou. Jeho mimika a grimasy jsou dotaženy k dokonalosti. Už jen to, že dokázali vytvořit z jednoho obličeje dvě osobnosti je úžasné. K tomu hru doprvází líbié hudební pozadí, které může navozovat atmosféru Paříže. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Postava Geriho bola inšpirovaná starým otcom režiséra filmu Jana Pinkavu. (LuiCJ)
  • Výroba čtyřminutového filmu trvala celé dva roky, přičemž na něm pracovalo bezmála 20 animátorů. (mr.filo)

Související novinky

Disney utahuje opasek

Disney utahuje opasek

04.12.2006

Pět měsíců po tom, co Walt Disney Company vyhodilo dvacet procent personálu pracujícího na hraných filmech, se na řadu dostává i jeho animátorské oddělení z Burbanku. Walt Disney Animations, které… (více)

Reklama

Reklama