Reklama

Reklama

Old Glory

všechny plakáty
Rodinný / Drama / Animovaný / Krátkometrážní
USA, 1939, 9 min

Režie:

Chuck Jones

Hrají:

Mel Blanc

Obsahy(1)

Porky má problém naučit se přísahu americké vlajce. Po chvíli se rozhodne své úsilí vzdát, knihu zahodí a usne vyčerpáním. Ve snu se mu ale zjeví starý muž, který mu začne vyprávět příběh amerického národa a jeho boje o svobodu a nezávislost... (Estrellita)

Recenze (4)

Estrellita 

všechny recenze uživatele

A nebylo to tak pitomé jak to většinou bývá. Jasně, jsme už otrávení tím americkým nadšením pro vlastní národ, ale dejme jim taky tu možnost... Však já jsem taky pyšná na to, že jsem Češka. 30% ()

Reklama

filmator 

všechny recenze uživatele

Porkymu dělá problémy naučit se přísahu americké vlajce. Naštvaně odhodí knihu, usne a ve snu jej navštíví Strýček Sam, který si jej odvede stranou a začne ho poučovat o dějinách USA. Žádné typické karikatury, ale realistické lidské postavy v dětské agitce, která nejspíš měla v co nejkratším čase poučit malé Američany o tom, jakého skvělého národa jsou příslušníky. Po probuzení Porky sundá čepici a odrecituje přísahu vlajce. Film končí detailem americké vlajky... ()

K.I.N.G. odpad!

všechny recenze uživatele

Český název: "Pocta vlajce". Co mohli Američani mluvit o nějaké svobodě a demokracii, když o něco později shodili jadernou pumu na Japonsko a černochy považovali za nerovnoprávné občany. Ve zbytku plně souhlasím s Flipperem. ()

Zajímavosti (1)

  • První Porkyho kreslený příběh v režii Chucka Jonese. (HellFire)

Reklama

Reklama