Reklama

Reklama

Ghost: Rite Here Rite Now

(koncert)
  • USA Ghost: Rite Here Rite Now (více)
Trailer

Obsahy(1)

Koncertní film Ghost: Rite Here Rite Now se natáčel během dvou vyprodaných koncertů kapely Ghost v losangeleském Kia Forum. Divákům přiblíží jejich proslulý koncertní obřad, díky němuž tato švédská rocková skupina získala ocenění Grammy, obsadila první příčky hitparád a stala se headlinerem po celém světě. Jedná se o vůbec první celovečerní film, který kombinuje fascinující živé vystoupení s příběhem a historií této skupiny. Výsledkem je unikátní směs skladeb ze všech jejich pěti alb. Ať už patříte mezi oddané fanoušky, kteří si chtějí oživit vzpomínky na koncerty Ghost, nebo mezi zvědavé nezasvěcené, film Rite Here Rite Now vás dostane zábavnou show plnou temnoty, ale i ironie a humoru a zároveň vás okouzlí intimním filmovým portrétem kapely. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Keby sa dalo tak dám 6*. Otrepané, viem, ale tento koncertný film je absolútne unikátny pre všetkých fanúšikov ktorý sú oboznámení s hudbou ale hlavne celkovým lore tejto kapely. ()

elessar04 

všechny recenze uživatele

Život je jako horská dráha. Jednou jste nahoře, jednou dole. Jednou jste smutní, pak jste veselí. Tento krásný monolog vyřkl Papa při překrásném smyčcovém a klavírním provedení If You Have Ghosts. A je to pravda! Koncerty Ghost mě vždy nabily pozitivní energií. To platí i o jejich hudbě. Ghost jsou v mém životě více než třetinu mého dosavadního života a znamenají pro mě více, než si dokáže kdokoliv představit. Když mi bylo ouvej, byla tu vždy jejich hudba, která mi posloužila jako lék. S nimi byl každý smutný okamžik veselým. Veselý je i film Rite Here Rite Now. Před sedmi/osmi lety, když jsem s Ghost začal, bych si nikdy neuměl ani představit, že je uvidím někdy naživo (a to hned na všech čtyřech koncertech, co u nás měli), natož že jsi zajdu do kina na jejich film! 20. 6. 2024 se tak stalo! Film nemůžu prostě hodnotit objektivně, to v mém případě snad pochopí každý… pominu-li některé technické nedostatky (občas rozostřený obraz - to se dá vzhledem k tomu, že se jedná o záznam koncertu a na pódiu se neustále něco děje, pochopit) - kterých bylo jen pomálu - jedná se o skvělý film s humorem Tobiasovi takřka vlastním (animace Mary On A Cross byla boží, scénka s krucifixem taktéž a záběr? - prostě blbina). Pro mě jeden z největších zážitků, co jsem v kině kdy měl. Ukápla slza, odzpíval jsem si celý koncert… no co dodat, asi jen toto: IF YOU HAVE GHOST, YOU HAVE EVERYTHING! ()

Reklama

Mire 

všechny recenze uživatele

Tento film už teraz beriem ako pomník tejto fenomenálnej skupiny, ktorá je tu zvečnená na svojom vrchole. Nádherné, ako postupne vyrástla z neznámeho mena na malej vydavateľskej značke do jednej z najväčších súčasných rockových inštitúcií schopných vypredávať veľké koncertné priestory, presne také ako "posvätné" Kia Fórum v Los Angeles. Holt, základ je určite kvalitný repertoár, silné pesničky a tých majú Ghost až až. Imidž a celá tá plejáda rôznych Papov Emeritov je už len taká čerešnička navrch pre tých, ktorých baví aj nejaká tá šou okolo toho. Osobne som mal možnosť zažiť Ghost naživo dvakrát v roku 2019, pred Metallicou kde boli super, ale potom samostatne v londýnskej Wembley Aréne to bolo úplne fantastické a tento koncert rátam za jeden z najlepších aké som v živote videl a zažil. Škoda, že sa mi nepodarilo navštíviť ani jednu zastávku v rámci Impera Tour a preto tento koncertný film beriem ako veľmi uspokojivú náplasť. Páčila sa mi aj nadstavba so scénami mimo javiska. Hodnotenie je preto jasne maximálne. P.S.: chválim zákaz používania mobilných telefónov v hľadisku, konečne vidieť v roku 2024 normálne publikum, ktoré si užíva tie čarovné momenty na vlastné oči a nie skrz otravne svietiace displeje! ()

PanSkrabalek 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé přes píseň Square Hammer objevil kapelu Ghost, ihned jsem se do jejich hudby zamiloval. Líbila se mi jejich rozmanitost, skvělé vizuály a celkově velká show, která kapelu doprovázela. V tu dobu jsem ještě nevěděl jak moc velký vliv na mě bude samotná kapela mít, jak moc mi bude v tolika momentech pronikat do života a inspirovat mě. Roky šly, a z Ghostů se brzo stala má nejoblíbenější kapela vůbec. Na žádném koncertě jsem dosud bohužel nebyl, a když jsem tedy viděl že Ghost připravují samostatný film, hned jsem šel. A zklamaný jsem ani být nemohl -  nádherný obraz společně s vysoce kvalitními nahrávkami zvuku těch nejlepších songů, jako jsou třeba Kiss the go - goat nebo Year Zero. To vše za doprovodu klasického Ghostovského humoru a zajímavé zápletky, kdy Papa Emeritus IV. přemýšlí o životě a smrti. Z filmu musím každopádně nejvíce vyzdvihnout nádherný živák písně If you have Ghosts, při kterém Papa pronesl svůj proslov a já měl slzy na krajíčku. V ten moment jsem si vlastně plně uvědomil, co pro mě kapela znamená. Film tedy pro mě byl jakousi připomínkou všeho pěkného, co jsem s Ghost už prožil a ještě prožiju. Rite Here, Rite Now! ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Nie som skalný fanúšik tohoto wannabe satanistického pop metalu, takže za mňa iba 4*. Mám ale rád ich štýl humoru, občas si ich vypočujem a na koncerte počas Imperatour som sa presvedčil, že kucí vedia spraviť riadnu show. Tu sa to opäť potvrdilo. Film samotný je v podstate mini rodinná dráma na pozadí jedného nadupaného vypredaného koncertu (teda vlastne dvoch). ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama