foto

Alex Ross Perry

  • nar. 1984
    Bryn Mawr, Pennsylvania, USA

Biografie

Alex Ross Perry (1984, Bryn Mawr, Pennsylvania, USA) vyštudoval film na New York University. Ešte počas štúdia začal pracovať vo videopožičovni, kde sa zoznámil s viacerými budúcimi spolupracovníkmi. Debutoval filmom Impolex (2009), ktorý nakrútil ako no budget film. Filmami Farebné koleso (2011) a Počuj, Philip (2014) zožal úspech v Locarne. Jeho posledný film Kráľovná Zeme (2015) mal premiéru na Belinale v sekcii Forum.

IFF Bratislava

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

Filmy

2018 Her Smell
2017 Zlatá střední cesta
2015 Královna Země
2014 Listen Up Philip
2013 The Sixth Year
2011 Barevné kolo
2009 Impolex

TV seriály

2021 Cinema Toast (TV seriál)
Report on the Canine Auto-Mechanical Soviet Threat (E02)

Dokumentární

2020 Paul Schrader: Man in a Room

Hudební videoklipy

2017 Aly & AJ - Take Me (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Herecká filmografie

Střihačská filmografie

Filmy

2013 The Sixth Year
2011 Barevné kolo
2009 Impolex

Host

TV pořady

2013 The 2013 Film Independent Spirit Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky