Reklama

Reklama

"Interstella 5555 - The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem" z dílny japonského mistra Leiji Matsumota je nakreslen na míru ke slavnému albu Daft Punk "Discovery". V dojímavém sci-fi příběhu o zrození nejslavněvnější kapely na světě tedy narazíte na hity jako "One More Time", "Aerodynamic", "Digital Love", "Something About Us" ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

Starletka 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s duem zvaným Daft Punk, které se právě díky tomuto filmu stalo jednou z mých oblíbených kapel. Už jenom nápad udělat z celé desky jeden celý film na sebe navazujících klipů je velmi originální. K tomu přidejte opravdu zajímavý příběh, zápletku, postavy, které jsou sympatické a propracované aniž by řekly jediné slovo, zlotřilého záporáka, veselou taneční hudbu, prokládanou melancholickými kousky jako Something About Us (nejlepší song), no a v neposlední řadě je to celé ještě anime. Velký palec vzhůru. 9,5/10 ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Já jsem si vždycky říkal, že ty videoklipy, které rotují i v dnešní době často v televizi, musí mít nějaké pokračování, protože jsou prostě až moc dobrý. A taky že mají, jenom já blbec jsem o tom nevěděl. Teda ono to není pokračování ale regulérní film, který je komplet v Daft Punk soundu. Já teda podobnou muziku až na výjimky moc rád nemám, ale Daft Punk ta výjimka je a jejich písničky docela žeru. Zvláště to hodně povedené album Discovery, z něhož jsou zde všechny songy. Anime je sama o sobě dost dobrá, ale ta muzika tomu dává úplně nový rozměr a pozvedá to ještě o úroveň výš. Prostě super a jsem hodně rád, že jsem ten jejich přes hodinu dlouhej videoklip konečně viděl celej. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Já absolutně nejsem fanda japonské animované tvorby ani elektro(tech)nické muziky, ale na těchto 65 minut asi budu vzpomínat a připomínat si z nich alespoň vybrané skladby určitě ještě dlouho. Některé písně včetně zpěvů zremixovaných počítačem sice zní na můj vkus příliš uměle, ale k samotnému příběhu i japonskému anime se náramně hodí – a TO, co zde vzniká za spojení hudby a obrazu, jsem vnímal jako geniální symbiózu. Místy jsem měl až pocit, že tvůrci s takovou dávkou kreativity, protaveného do stylu na první pohled pro mě odpudivého a hle, nakonec s nejedním fascinujícím nápadem a podmanivým prvkem, museli také dojít buď z mimozemské planety nebo z budoucnosti. Nebo skutečně čerpali ze záblesků z prožitých nočních snů. Pro mě osobně až vtažení do absolutně jiné dimenze. Pustil jsem si to poprvé a nemohl uvěřit, jak mě to zaujalo a rozhodl jsem se, že než napíšu komentář, chci to vidět pro jistotu ještě jednou. O pár hodin jsem si Interstellu 5555 pustil znovu a napodruhé mě svou propracovaností, již s vědomím, co mě tu vše čeká, ohromila ještě víc! Doslova hudební i vizuální sci-fi, propracována v neskutečně nápaditých detailech, ke všemu s dost zajímavým příběhem o únosu kapely meziplanetárního charakteru. Občas mi jen vadila přehnaná délka některých skladeb (nejvíc té poslední) v poměru k tomu, že více z nich je založeno hlavně na opakování jednoho motivu. Ale i v tomto směru mi to vynahradily minimálně dvě skladby, které mě dostaly už i samy o sobě (a společně s obrazem teprve nabraly na zážitku) – první na slavnostním galavečeru odevzdávání cen, s popěvkem fáná-gou (či-li fanoušci jdou?), a hlavně dlouhá instrumentální melodie během pátrání na zámku, s úžasným klávesovým sólem. Je v tomhle pro mě cosi magického... [90%] ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Daft Punk patří mezi nejosobitější elektrokouzelníky současnosti. Prakticky na co sáhnou, to má punc originality. Interstella je hodinový anime videoklip k pásmu písní z jejich alba Discovery. I přesto, že nemá žádné dialogy (pomineme-li úvodní proslov) jsme svědky krásného sci-fi příběhu s mnoha dojímavými momenty a zajímavými nápady. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Současně s premiérou filmu se uvedení dočkalo také album "Daft Club" kapely Daft Punk, které mělo snímek podpořit. (Hem.m)
  • Ve filmu se postupně můžete dozvědět jména všech hlavních hrdinů, vyjma osamoceného astronauta, který se jmenuje Shep (Thomas Bangalter). (FFilipCZ)
  • Ve filmu postupně zaznívají veškeré skladby z alba skupiny Daft punk "Discovery" v přesném pořadí jako na samotném albu. To je na konci filmu vysvětlené tím, že celý děj byl jen sen dítěte při poslechu alba. (Jantar2)

Reklama

Reklama