Reklama

Reklama

Co se stalo na Boubíně...

(studentský film)
všechny plakáty
Celý film
Krátkometrážní / Dokumentární
Česko, 2011, 14 min

Obsahy(1)

Skupina mladých filmařů se vydá do Včelné pod Boubínem natáčet dokument o místním muzeu žehliček. Pan Hysek, majitel muzea, však po jejich příjezdu není k zastižení. Při pátrání po důvodu jeho absence se od místích obyvatel dozví o místní pověsti o Boubíňákovi. Jestli se zakládá na pravdě zjistí na vlastní kůži. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Celý film

Recenze (6)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Česká parodie na Záhadu Blair Witch a Trolljegeren, která však nenabízí nic moc nového, a spíše vykrádá své žánrové předchůdce. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Překvapivě solidní studentské cvičení, které se velmi umně pohybuje na pomezí žánrovky a parodie... Škoda jen nedostačující technické stránky... ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV-Noc filmových nadějí VII/// Obsazení 4/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Prostředí 6/10/// +nápad -provedení a scénář/// Snaha o něco jako český Blair Witch, získává na zajímavé hrdince, různorodém prostředí a občas dobré atmosféře. Vše ovšem ztrácí občas nudným dějem a slabou technickou stránkou filmu./// Celkem 54%/// ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Inspirace v Záhadě z Blair Witch je zde více než zjevná. Ze začátku děj vypadá jako veselý, netradiční dokument, který se posléze přehoupne do mnohem dramatičtější roviny. Přesto jsem však přes všemožné "studentské" nedostatky opět pocítila onen známý neklid a lehký strach při záběrech na podzimní, chladný les, zakrytý napadaným listím. Opět se ve mně vznítila myšlenka, že už mě opravdu nebaví "projekty" rozjařených studentíků, kteří se rozhodnou v podzimním období natáčet dokumenty ruční kamerou na odlehlých místech o místních legendách. Protože ta jejich autentická kamera a okolní prostředí mě zkrátka vždycky dostane:) Je v tom pro mě něco silně strachopudného... ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Mně to pobavilo. Režisérka dobře věděla, co dělá.. a jako cvičení II. ročníku mi to přijde obstojné. :) ()

Související novinky

Filmy z Písku

Filmy z Písku

09.06.2011

Kraťasy, dokumenty i animáky, dramata, komedie i experiment. Na filmových školách v Písku vznikají každoročně snímky všeho druhu, které sbírají úspěchy po celé republice. Výběr z této pestré filmové… (více)

Reklama

Reklama