Reklama

Reklama

The Negro Soldier

Dokumentární / Krátkometrážní / Válečný / Drama
USA, 1944, 43 min

Režie:

Stuart Heisler

Hrají:

Jesse Owens (a.z.), Joe Louis (a.z.), Adolf Hitler (a.z.), Max Schmeling (a.z.), Davis Roberts (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Recenze (4)

M.E.J.L.A. 

všechny recenze uživatele

Válečná propaganda, která se soustředí (jak už z názvu vyplývá) na černošské příslušníky americké armády. V úvodu jsou vypočítávány úspěchy Afro-američanů v různých oblastech (sport, věda...), druhá polovina pak na osudu jednoho z vojáků zdůrazňuje důležitou roli této menšiny v bojích během druhé světové války. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

2,5 Toto som akosi nepojal. V rámci série amerických propagandistických dokumentov pôsobí tento kúsok dosť čudne. Najskôr dlhý a nudný výpočet snáď všetkých známejších černochov v histórii, potom zase strašne patetické vystúpenia (napr. matka vojaka). Mám pocit, že to muselo ako propaganda fungovať veľmi biedne. Pár pozitív by sa ale našlo, ako napr. čítanie v kostole z knihy Mein kampf (namiesto biblie), pekná kamera a v rámci série neobvykle vysoká technická kvalita. ()

Lukin413 odpad!

všechny recenze uživatele

Propaganda mířící na černošské obyvatelstvo v době vrcholné segregace, to nevymyslíš. Jinak je film strašně nudný, Göebles by je měl vzít na školení. I když i takový Věčný žid je o ničem, takže spíš remíza. ()

Reklama

Reklama