Reklama

Reklama

Povídání o pejskovi a kočičce

(seriál)
všechny plakáty
Animovaný / Rodinný
Československo, (1950–1951), 1 h 8 min (Minutáž: 8–16 min)

Režie:

Eduard Hofman

Předloha:

Josef Čapek (kniha)

Scénář:

Eduard Hofman

Kamera:

Josef Střecha

Hudba:

Jan Rychlík

Hrají:

Karel Höger (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jak spolu pejsek a kočička hospodařili a ještě o všelijakých jiných věcech - pro děti napsal a nakreslil Josef Čapek, vypráví Karel Höger. (oficiální text distributora)

Recenze uživatele Karlos80 k tomuto seriálu (4)

Jak pejsek s kočičkou myli podlahu (1950) (E01) 

První Hofmanův pejsek s kočičkou a společně s epizodou "Jak dělali dort" asi i nejlepší..? No podle sklizených cen určitě, získal hne dle tři. Čestné uznání - MFF Karlovy Vary 1950, Národní cena 1950, a Čestné uznání - Benátky 1950. Nebejt však samotného dnes už geniálního a tehdy velmi vyjímečného a originálního Högerova komentáře byl by tento příběh sotva poloviční..Jó děti mohli bejt tenkrát na takového vypravěče skutečně pyšní a to po právu. Kde že jen ty časy jsou...? ()

Jak si pejsek roztrhl kalhoty (1951) (E02) 

Tak je to makarón nebo tužka? Já přece nejsem žádný makarón já jsem provázek !!! Ta kočička ale byla starostlivá že?Chudák pejsek:-( Druhý díl seriálu Povídání o Pejskovi a kočičce, opět dobrý stejně tak jako ten první. ()

O pyšné noční košilce (1951) (E03) 

V pořadí třetí díl v sérii Povídání o pejskovi a kočice, pro mě osobně asi nejslabší díl, nebejt však toho geniálního hlasu dopadla by snad ještě hůř. Nějaký ten morální kodex-v sobě tato epizodka obsahuje určitě, ale myslíte si že to bylo tehdy na škodu? ()

Jak si pejsek s kočičkou dělali dort (1951) (E04) 

Jedinečný, bezchybný, a srozumitelně vystříbřený Högerův slovní projev, povyšuje tento a nejen tento díl nad vysoký nadprůměr. To se prostě musí slyšet to podání bylo jedinečné..Jinak líto mi tenkrát bylo toho i toho "zlobivého psa", co jim dort s hrnce sežral:-) S mytím podlahy můj nejoblíbenější od pejska a kočičky. ()

Reklama

Reklama