Reklama

Reklama

Zločiny budoucnosti

(neoficiální název)
  • Kanada Crimes of the Future

VOD (1)

Obsahy(1)

"Ve filmu CRIMES OF THE FUTURE vyprávím o světě, kde neexistují žádné ženy. Muži jsou nuceni absorbovat do sebe ženství, které zmizelo z celé planety. Muži začínají projevovat svoji ženskost, neboť dualita a rovnováha je nutná. Konečným důsledkem by pak bylo to, že muž by měl zemřít a narodit se jako žena, která by si byla vědoma své předcházející mužské podstaty. Byl by to zvláštní druh velmi fyzického spojení dvou lidských polovic." - David Cronenberg (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Crimes of the Future vypadá tak trochu jako barevné pokračování o rok staršího Sterea - sice zde už nejde o pokusy s telepatií, avšak děj se, stejně jako ve Stereu, odehrává ve velké izolované budově a je opět - mírně řečeno - dosti bizarní. Podivná, znovu lehce depresivní atmosféra, je v první polovině skvělá, leč pak pomalu ztrácí na intenzitě (stává se spíše docela vtipnou) - závěr je však velmi podařený. V tomto filmu je navíc, narozdíl od Sterea, ještě prvek s obrazem celkem nesouvisejících zvuků a ruchů, které tu a tam proniknou skrz clonu ticha (nutno podotknout, že obraz a zvuk jsou zde opět, jako u Sterea, odděleny a k divákům znovu promlouvá vypravěč). . . . . Nemůžu si pomoct - pod 4* u tohohle roztomilého bizarního experimentu jednoduše jít nemůžu - protože tohle se prostě jen tak nevidí. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

S politováním jsem nucena konstatovat, že s tímto příběhem jsem se zcela minula a je to můj první Cronenberg, který mne nezaujal a po pravdě ani nebavil.. Svět mužů bez žen na mě působil cize, chladně, sterilně a prkenní herci tomu nepomohli.. Absence hudby mi nebyla příjemná a zvuky jsou vyloženě otravný.. Dávám jednu hvězdu za to, že jsem to přežila a neslezly mi vlasy.. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Kľúčové slovné spojenia: moderná architektúra, odosobnený komentár, paródia, svet bez žien, industriálne ruchy a hluky miesto hudby, plochy ticha, muži s namaľovanými nechtami, absencia dialógov, iní nudní muži, unesené dievčatko, opakované zábery zvláštnych úkonov, modrá slza. Snaha byť za každú cenu iný sa nepochybne podarila. A spolu s ňou aj film, ktorý hoci trvá len hodinku, vyvoláva pocit trojhodinovej zdĺhavej experimentálnej magórie. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film s totálne uspávajúcim efektom a aj keď ma solídnych šesťdesiat minút, aj tak som pri nom zaspával. Čakal som podľa hodnotení všeličo, ale takú hlúposť a nezáživnosť veru nie. Postavy nesympatické a ich chovania neboli ako v ústave pre dermatológiu, ale ako z ústavu pre chorobomyseľných. Vôbec som nepobral čo to ako malo znamenať a vonkoncom nie, čo tým režisér asi myslel. Že je film často bez dialogov a sú tam len rozličné zvuky by som celkom neodpisoval, ale že film chcel zaujať svojim netradičným bizarom, odpíšem určite a to preto, že tento Cronenbergov experiment za vela nestal. Asi sa režisér potreboval odreagovať a z toho vznikol tento fetišistický des, ktorý nemá hlavu a ani patu. Aspoň, že to odreagovanie fungovalo a po tomto chaose a nezdare dal život kultovým filmom a na tento pokus sa už aj zabudlo. Slabe2*. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Svým bizarním způsobem zábavný a v pointě i působivý filmeček, který má oko pro architekturu, ucho pro abstraktní zvuky a vzpomínku pro Burroughse [viz syžet jako sled surreálných anekdot plus dadaismy typu "Metafyzické importně-exportní korporace"]. V kontextu filmografie DC přesto představuje spíš poznámku pod čarou - něco mezi experimentem z (finanční) nouze a půlnoční recesí. Každopádně ve své době velký příslib do budoucna. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama