Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 413)

plakát

Barvy zla: Červená (2024) 

Polské kriminální drama jako řemen, zajímavá struktura vyprávění, skvělé herecké obsazení.. Pochopitelně se mi líbil mladý prokurátor, který vytrvale odmítal verzi s (opakovaně) podezřelým.. Bylo mi nesmírně líto matky, neumím a ani si to nechci představovat, jak nesnesitelná bolest to musí být.. No a na závěr otevřeně přiznávám, že na krutosti a násilí tohoto typu se mi špatně kouká, místy jsem trpěla..

plakát

Policajt v Beverly Hills: Axel F (2024) 

Příjemné filmové pohlazení, svezla jsem se na kouzelné nostalgické vlně a v rámci žánru kriminální komedie hodnotím vyloženě kladně, kombinace humoru, akce, napětí mi vyhovovala.. Bylo milé vidět tuhle partu pohromadě a nové postavy k nim zapadly velmi hezky, celkově jsem herecký ansámbl vnímala jako tuze sympatický.. Mark Molloy za svůj první film zaslouží smeknutí klobouku..

plakát

Psanci: Potrestání (2024) 

Pokračování frčí ve vyšlapané cestičce a já jsem dostala přesně to, co jsem očekávala.. Dong-seok je stále stejný medvěd-sympaťák, parta kolem něj funguje a hlavní záporák se mi zamlouval, ode mne pěkné a poctivé tři hvězdy..

plakát

Valentin Dobrotivý (1942) 

Valentin Plavec je dobrák od kosti a jeho kolegové si z něj často dělají legraci, tentokrát ovšem přestřelili, milionová výhra odstartuje ohromnou lavinu událostí (dům, auto, klavír, zahradník, šofér). Zdařilá komedie s úžasným hereckým ansámblem a nadčasovým sdělením, u mě opakovaně filmová spokojenost..

plakát

Ducháček to zařídí (1938) 

Mám tuhle komedii ráda odmala, Vlasta Burian je v roli Ducháčka báječný a spolehlivě mě odbourá i dnes.. Příběh z advokátní kanceláře je moc hezky napsaný a spoustu hlášek i situací lze převzít do současnosti, některé věci se prostě nemění.. „Já bych se byl do včerejška pral, že není možno najít v Praze advokáta, kterej by si škrtnul palmáre.“

plakát

Mravnost nade vše (1937) 

Dala jsem si po letech opáčko a musím přiznat, že se mi tahle komedie líbila ještě o fous víc než poprvé.. Spojení Martin Frič- Otakar Vávra- Hugo Haas se ukázalo jako šťastné a čas už jejich práci dávno prověřil.. Jedná se o výborný kousek o panu profesorovi a jeho utajeném kačátku, Hugo Haas a Věra Ferbasová jsou jedním slovem úžasní a moc se mi líbila i Světla Svozilová, no a závěrečná řeč nemá chybu, je totiž nadčasová..  A jen ještě dodám, že jsem se smála přesně v místech, kde se smál Saša Rašilov a to mě taky pobavilo..

plakát

Temný případ - Série 1 (2014) (série) 

Výborná kriminálka, úžasně napsaná, fantasticky zahraná, Woody Harrelson a Matthew McConaughey jsou tu v životní formě, cením si toho, že to nebylo předvídatelné a rozdílnost hlavních postav byla také často zábavná.. Ode mne je to dnes večer bez připomínek a plná palba bez rozmýšlení..

plakát

Manželé Stodolovi (2023) 

Za zmínku na tomto snímku stojí ústřední herecká dvojice, Lucie Žáčková a Jan Hájek jsou prostě výborní a k tomu dodávám, že jsou tak přesvědčiví, že mi z nich místy běhal mráz po zádech.. Příběh je známý, tu aféru si pamatuji, viděla jsem i dokument, škoda jen, že se nevěnovala větší péče scénáři, detailům a hlavně faktům z vyšetřování..

plakát

Chiméra (2023) 

Bohužel nepatřím do cílové skupiny, na filmové vlně jsem se dnes večer nezhoupla, mě samotnou to mrzí.. Příběh party zlodějů prošuměl kolem mě, do srdíčka mi nevklouznul, pod kůži se nedostal... Nicméně Josh O'Connor je zajímavý týpek se zvláštním stylem vyjádření, svým způsobem se mi líbil.. Závěr s červenou nití byl působivý..

plakát

Než se rozední (1958) 

Ingmar Bergman na malém prostoru (sevření nemocničního pokoje) rozehrál výborné psychologické drama a očima tří těhotných žen dal nahlédnout do jejich životů.. Cecilie, Hjördis, Stina... Zaujala mě i Brita, moc se mi líbila, filmová postava i herečka.. Mýma očima smutný film, domnívám se, že smrt do porodnice nepatří, resp. neměla by...