Reklama

Reklama

Vynález

  • USA Primer
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři přátelé/vynálezci amatéři sestavili po nocích a o víkendech v garáži jednoho z nich cosi, čemu ani jeden z nich nerozumí. Tenhle stroj už není jen obyčejný vyhledávač a kontrolor chyb, je v něm něco navíc. Něco, co žije samo, a dokáže cokoliv… (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Občas se stane, že z nuly (tentokrát neuvěřitelných 7000 dolarů) vytěží autoři maximum. Na Vynález jsem přišel náhodou a nemohl jsem uvěřit, jak málo je potřeba k natočení špičkového filmu. Vlastně jenom pořádný scénář. Škoda, že z toho tak čišela amatérskost, protože jinak to bylo parádní cestování v čase, přesně takové, jak ho mám rád. 90% ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Tento film vypadal, že uspokojí mé nenasytné oči hledající zvláštní příběh hoden hlubšímu zamyšlení. Bohužel se tak úplně nestalo. Výstavba filmu je sice ,,zvláštně,, zajímavá a nabízí na konci možnost, aby se divák ponořil do myšlenek a srovnal si všechny prvky filmu dohromady, ale mě film nechal vcelku chladným, že jsem absolutně neměl potřebu ani touhu více o filmu přemýšlet. ()

Reklama

h0n24 

všechny recenze uživatele

Jedinečné. Doporučuji. Neznám inteligentnější film, který pro svou náročnost potřebuje absolutní koncentraci a desítek "skoků v čase přehrávače", aby šlo mnohé scény pochopit. Prakticky žádná část filmu není přímo ve filmu vysvětlena, divák má možnost pouze nezaujatě nahlížet na děj. K filmu doporučuji titulky, značně ulehčují orientaci se v jemných nuancích rozhovorů a dějových vodítkách. Zaměřte se na: telefony, automobily, sluchátka, počty hlavních postav, party, Grangerovu úlohu, "vypravěče". ()

Pafl 

všechny recenze uživatele

Já jsem se bavil dobře, i když jsem nechápal, která bije. To svědčí buď o tom, že je něco v nepořádku se mnou, anebo na tom filmu vážně něco je. Pochopitelně volím druhou variantu. Jako spousta lidí jsem se po shlédnutí Primeru pídil po vysvětlujících informacích, a když jsem se dostal k tomuhle - http://www.freeweb.hu/neuwanstein/ - tak jsem to vzdal. Film za 7000 dolarů, kde se prolíná 9 časových rovin a v nich dvě postavy. Nekup to. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Základní osa příběhu je jasná. Vypráví o vědcích, kterým se podaří sestrojit stroj na cestování časem. Není to ztvárněno tak fantasticky jako v jiných sci-fi, ale více komorní formou. Tohle myslím většina lidí pobere, ale je to opravdu komplikovaný film na vstřebání, přestože operuje s minimem. Stejně jako u druhého Carruthova celovečeráku Upstream Color jsem i zde totálně ztratil hlavu. A ztrácel jsem se prakticky permanentně pod tou neustálou záplavou slov, technických pojmů a dějových interpretací. Na druhou stranu nemůžu říct, že by se mi Vynález vyloženě nelíbil, ale ani líbil. Oceňuji především ten fakt, že NIKDO na světe takhle zvláštní filmy nedělá. Opravdu nemám žádné přirovnání a ten samý pocit jsem měl u zmíněného Upstream Color. Shane Carruth je svým způsobem geniální, protože má vlastně u všech tvůrčích složek svůj podpis a nic nepůsobí odflákle. Tím, že jsem hodně na vážkách a nevím, co si mám o filmu myslet, natož abych ho absolvoval podruhé, se mi nechce dávat míň jak čtyři hvězdy. Jsem opravdu hodně zvědavý, co Shane Carruth předvede dál a doufám, že další počiny budou ve více srozumitelnějším hávu. Nebo aspoň s takovými mantinely, kterých se můžete lépe chytit a lépe si je přebrat. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Shane Carruth uviedol, že zo získaných záberov môže byť vyrobený najviac 80-minútový film, konečná dĺžka snímky je 78 minút. Uviedol tiež, že pomer záberu bol 2:1. (Madsbender)
  • Film byl z velké části natáčen přímo v domě režiséra Snanea Carrutha. (Pitrsss)
  • Zariadenie vo filme je hučiaca kovová krabica veľkosti človeka. Jeden záber ukazuje, ako Abe (David Sullivan) a Aaron (Shane Carruth) stoja za stromami a sledujú samých seba vchádzať do skladovacích priestorov U-Haul. Táto scéna bola natočená v Carroltone na predmestí Dallasu. V roku 2005 boli stromy odstránené kvôli stavbe predajne Hummer. (Madsbender)

Reklama

Reklama