Reklama

Reklama

Lady Terminator

(festivalový název)
  • Indonésie Pembalasan ratu pantai selatan (více)

Obsahy(1)

Vraždenie Kráľovnej južných morí, ktorá zabíja mužov svojou vagínou, zastaví až jej manžel Elias. Kráľovná ešte pred smrťou vyriekne kliatbu, že sa vráti o 100 rokov a pomstí sa na jeho potomkoch.
O mnoho rokov neskôr americká študentka antropológie Tanya cestuje do Indonézie kvôli diplomovej práci o Kráľovnej južných morí. Posadne ju zlý duch Kráľovnej s cieľom nájsť a zavraždiť speváčku Eriku, ktorá je Eliasovým potomkom. Tanya zabije každého, kto sa jej postaví do cesty. Medzitým sa americký policajt Max snaží zničiť monštrum a ukončiť zmätok. Podarí sa mu zastaviť "Lady Terminator" skôr, ako nájde Eriku? (helljahve)

(více)

Recenze (60)

helljahve 

všechny recenze uživatele

Poriadne béčko z 80.rokoch, mimochodom z Indonézie. Je až neuveriťelné že už v tých rokoch tam dokázali natočiť takú pecku. Kiež by sa aspoň také filmy točili dnes u nás. Z dnešného pohľadu môže byť mladšiemu divákovi skôr k smiechu, možno aj preto že okato vykráda scény z Terminátora 1. Pre mňa však film ani po vyše 20.rokoch nestratil nič so svojeho kúzla, a kto má rád staršie akčné horrory tu si príde na svoje. Nebudem sa tu zmieňovať o hereckých výkonoch a iných veciach. Tento film je proste tak zlý, že je až výborný! Moje hodnotenie určite bude neobjektívne, pretože mám stále v živej pamäti ako sme to niekedy dávno, skoro so zatajeným dychom dookola pozerali na Vhs v strašnej kvalite a so simultánnym dabingom. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové předělávky známých globálních hitů z dílen "exotických" kinematografií jsou u publika konzumujícího brakové žánry pochopitelně oblíbené. Je ale zrovna Lady Terminator tak známá, protože ze záplavy podobných děl jakkoli vyčnívá, nebo za jejím úspěchem stojí spíše náhoda? Kloním se rozhodně k té druhé možnosti. Přesazení většiny syžetu Cameronova Terminátora do kontextu indonéské mytologie mnoho ozvláštnění nepřináší a ve všech ostatních ohledech je Lady Terminator snímkem zcela zaměnitelným s haldami jiných filmů podobné produkční a estetické kategorie (i když gore efekty a výbuchy jsou z ohledem na podmínky vzniku spíše nadprůměrné). Teze o genderové radikálnosti beru jako absurdně nadsazené, pokud tedy někdo nebude schopen ukázat, že se film v tomto ohledu opravdu vymyká jiným indonéským snímkům z této doby. Obsazování žen do akčních rolí je přeci častou konvencí dobového braku (včetně hongkongského, či filipínského točeného pro západní trh) a nezdá se, že by film s ženskou antihrdinkou pracoval jakkoli uvědoměle. A nelze přece tvrdit, že v Indonésii je každá postava ženy zabíjející chlapy radikálním gestem boje proti patriarchátu. To už bychom za výraz feministické vzpoury mohli označovat i novější indonéský trend obsazovat do filmů známé japonské pornoherečky. ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Úplně zbytečná kopie Terminátora. Některé scény jsou zcela totožné (operace oka před zrcadlem, zúčtování na policejní stanici). Asi byl Terminátor v Indonésii zakázán, a tak si tam natočili Terminátora svého. I když některé nápady tvůrců jsou docela bizarní, jako vraždění vagínou a posednutí démonem rovněž skrz tento pohlavní orgán. I když i tyto scény jsou natočena úplně amatérsky (souložící herci jsou totiž oblečeni). Jednu hvězdičku dávám jen za poslední cca. 2 minuty filmu, kdy hlavní zaporačka vypadá pěkně zombiácky. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné béčko. Tak tohle je určitě největší šílenost v kategorii B, kterou jsem kdy viděl, neslýchaně jsem se bavil. Atraktivní archeoložka pátrá po legendě Královny slaného moře, která se potopila s jejím zámkem poté, co jí převezl zákeřný postelově zdatný samec a vzal jí její zbraň. Těla archeoložky se zmocní královna, která chodí městem a jako správná nymfomanka zabíjí po souloži muže, kteří jí nedokážou uspokojit - ve vagíně má úhoře, který jim ukouše penis a muži vykrvácí k smrti. Naštěstí se však najdou stateční lidé, co jí chtějí porazit... To by samo o sobě na bombu nestačilo, takže film doslovně vykrádá scény z Terminátora 1 - masakr na policejní stanici, výměnu oka... Doporučuju pro lidi, co milují špatné filmy. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Indonézsky trash, kopírujúci Cameronovho Terminátora a iné známe akčné hity osemdesiatych rokov. Úvodné minúty, pojednávajúce o fiktívnej indonézskej kráľovnej - čarodejnici, vražiacej svojich amantov počas pohlavného aktu sú trochu otravné, no od okamihu, keď sa duch čarodejnice prevtelí do mladej študentky to začne postupne naberať grády. Záverečná polhodinka, počas ktorej hlavná hrdinka, chodiaca strnulo, ako keby mala v chrbte voperovanú kovovú tyč vystrieľa samopalom bez výmeny zásobníka viac ľudí než Schwarzík v Komande je bezhraničná akčná rezanica, aká sa nevidí každý deň a navyše nechýba ani menšie monstruoidné finále s ohavou, trochu pripomínajúcou nočný zjav pani Maryny v poľskej Vlčici. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama