Reklama

Reklama

The Critic

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
USA, 1963, 4 min

Režie:

Ernest Pintoff

Hrají:

Mel Brooks

Recenze (14)

Aelita 

všechny recenze uživatele

Tato kritika je za: a) nezávislá = neobjednaná, neplacená, neúčelová; b) původní = nestrukturovaná, bezprostřední, laická; c) upřímná = spontánní, vnitřní, netendenční; d) krásná = jednoduchá, trefná, harmonická. Měla bych se od tohoto kritika poučit. ___ K vidění zde: http://www.youtube.com/watch?v=DiYjwRZK_NM ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Copak asi tento film zesměšňuje? Kritiky? Tvůrce? Douglase? Bluntmana? Shadwella? Fluxus? Moje interpretace Kurta Krena? Šosáctví? Kapitalismus? Náboženství? Abstrakci v umění? Všechno dohromady? Ať to či to, dělá to geniálně. Zvláště ty trojúhelníčky jsou plny sarkasmu. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

I když vůbec nemám tušení, jak mohlo něco takového vyhrát Oscara, tak i přesto to vypadá dost originálně, a navíc Mel Brooks má skvělé poznámky. ()

Bajda 

všechny recenze uživatele

I don't know much about psycho-analysis, but I'd say this is a dirty picture! ... Film, který zesměšuje plno věcí, které tady vypsal Subjektiv. Sledujeme abstraktní obrazce tak, jak je známe z tolika krátkometráků a slyšíme přitom komentář rozezleného kritika-sedmdesátníka, který "za tenhle shit zaplatil dva dolary." Trochu samoúčelné, ale vážně vtipné. ()

MissJ 

všechny recenze uživatele

"It must be some symbolism. I think it's symbolic of...junk...uh oh, it's a cockroach!" Pro mě překvapivě velice zajímavý kraťas, jehož pouhé tři minuty dávají prostor k úvahám. Mel Brooks si svůj komentář vychutnal - v roli staříka kritizuje dění na plátně tím správným tónem hlasu a svým mrmláním rozčiluje všechny kolem. Skvělý, za tohle bych ty dva dolary klidně dala:) ()

Barbarica 

všechny recenze uživatele

Hahaha, tak toto je perfektné. Takto asi by mohla vyzerať spontánna, nepoučená (a hravá!) reakcia na nemecké avantgardné animované filmy 20. rokov (kvôli geometrickým objektom á la Hans Richter) a fr. impresionizmus. ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Nic proti.¬         Nemám nic proti samoúčelným zbytečnostem pošahaných umělců, nic, pokud si jejich blbinky nehrají na umění. To přesně je případ The Critic, jehož monolog v podání úspěšného "mluviče" pana Mela Brookse dává dílku ten správný rozměr.¬                 Nicméně, není zde jediný důvod, pro který by se mělo toto dílko hodnotiti výše než pouhým poklepáním na rameno. ()

Mantis

všechny recenze uživatele

Ujeťárna na n-tou. Nejak jsem v tom neobjevil nic co by stálo za hodnocení. Muže to být odpad stejně tak třeba 5* a tak nedávám nic. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Tříminutový úvod Mela Brooks k filmíku tříminutovému, skládajícímu se z jednoduchých geometrických obrazců. ()

silvusaak 

všechny recenze uživatele

Brooksova kritika kritiky. Monolog pravdepodobne o tom co ho nejvic stve (nebo mozna bavi?) na kritice filmarske prace. Animace nic moc, ale slova jsou k zamysleni a maji skrytou silu. ()

Reklama

Reklama