Reklama

Reklama

Baramui paiteo

  • Jižní Korea 바람의 파이터 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví životní příběh korejského mladíka jménem Choi Bae-dal, který se stal zakladatelem karate stylu Kyokyushinkai. Nyní se jeho styl učí asi ve 120 zemí a má více než 12 milionů žáků. Můžeme se těšit na propracované bojové scény, které se vyvíjejí jako postava sama. Přes imigranta, zachránce mladých japonských dívek až k mistru karate. Spravedlnost bez síly je marná, ale síla bez práva je jen zločin. (BUD-SFIS)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Dale 

všechny recenze uživatele

Škoda, že sa to nesnažili viac natočiť ako biografický film, namiesto heroizovania legendy. Niektoré okamihy v Baedalovom živote sú tu preletené rýchlo, no zaslúžili by si viac priestoru a niektoré zase dosť zbytočné majú priestoru až až. Všetko to je sprevádzané prehnaným pátosom so spomalenými zábermi a múdrymi myšlienkami... Menej je niekedy viac, toto bolo trochu prepísknuté. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Tak jak se v polovině filmu mění hlavní hrdina z obyčejného mladíka v největšího bojovníka Japonska, mění se spolu s ním i celý snímek. Zocelování daleko kdesi v divočině bylo sice příliš klišovité a naivní (vzpomněl jsem si na podobného italo-amerického blázna, co běhal po Rusku s kládou na zádech), ale od této vnitřní i vnější přeměny Bae-dala nabral film jiný vítr a ten mi byl daleko víc po chuti. Druhá polovina je jasně čtyřhvězdičková, některé sekvence mě vyloženě nadchly, ale bohužel celkově za slabou první část filmu nemůžu dát více než tři hvězdy. Na nervy mi lezl taky infantilní Chun-bae a jeho Pachinka, tyhle momenty byly doslova nervy drásající. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mám rád historické kung fu, karate snímky o ninjoch, samurajoch či pouličných bojovníkoch. Obzvlášť keď je samotný príbeh o posilnení vôle, ducha, morálky, respektíve dosahovaní maximálnych fyzických síl. Napriek tomu, že tento film spĺňa všetky uvedené aspekty, nijak mimoriadne si ma nezískal. Neviem čím to bolo, možno hlavným hrdinom, možno tým, že samotné bojové scény na mňa pôsobili viac menej poulične, než konkrétnym bojovým umením systémovo schématicky, ako to bolo v iných prípadoch, starších snímkoch, kde hral napríklad J. Chan. Dobrý film, ale dobre je iba na trojku. ()

balone 

všechny recenze uživatele

U většiny filmů, když je to hlavně o bojování, tak příběh slábne a veškeré ostaní prvky toho filmu jdou někam. Tady se však podařilo Korejcům skvělé historické drama, kde na jedné straně stojí korejec učící se karate a na druhé straně stojí celé Japonsko a jejich doja s různými dany. Film mě nadchnul snad všemi svými žánry to, že to bylo podle skutečného života je ještě více fascinující. Myslim si, že každý kdo má rád boj, historii, drama, romantiku, tak si vybere v tomto filmu to své. 90% za mne. (možná jen hudba mi občas přišla špatná) ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Něco na způsob Ip Mana, ale příběh i zápletka se liší. Techniku boje předvádí s neskutečnou lehkostí, soudtrack je na asijský bojový film neobvyklý, nicméně není vůbec špatný (metalový podkres k bitce není vůbec od věci). Bitka po tréninku v lese (Rocky Balboa hadra!) je neskutečná. Aya Hirayama je nejhezčí japonka, co jsem kdy viděl. Velice dobrý snímek, silné 4, skoro 5 hvězd. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Oyama je považován za japonského národního hrdinu, přestože byl původem Korejec a svým stylem porazil všechna tradiční japonská bojová umění. (Vojcl)
  • Ačkoli byl Oyama nekuřák, zemřel ve svých 70-ti letech na rakovinu plic. (Vojcl)

Reklama

Reklama