Reklama

Reklama

Opičí král


Tři šarvátky s Bílou paní (E10)

(epizoda)
  • Čína San da Bai Gu Jing
Akční / Dobrodružný / Fantasy / Mysteriózní
Čína, 1986, 52 min

Recenze (3)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby měli diváci vyjmenovat tři nejznámější příběhy z Wu Čcheng-enova románu, nepochybně by tento figuroval mezi nimi. Kdo by neznal díl, v němž se upíří démonka Bílá paní v podobě dcery, matky i otce třikrát pokusila zmocnit se Tripitaky a neuspěla. Sun sice vždy její proměny prokoukne, za což je ovšem Tripitakou neschopným rozpoznat démony vypuzen. V knize je tento jednoduchý příběh poměrně stručný, zabírá pouze jednu kapitolu, což by na 50-minutou seriálovou epizodu nestačilo a tak byly do scénáře přidány ještě další postavy. V první řadě sluha Bílé paní démon Černá liška, který se pak objeví i v následující epizodě a také ona tříčlenná rodina, jež Bílá paní v poměrně hororové scéně zahubí, aby mohla převzít jejich podoby. Jak jsem již podotkl, příběh je tentokrát slabší a s omezeným počtem postav, ale i přesto velmi zajímavý. Už jen za to smutné loučení za doprovodu tklivé písně dávám 5 *. 95% ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Životy ti Budha neodpustí!" Naši hrdinovia blúdia po horách, ktoré má pod palcom upírka a jej nohsledi. Prevtelí sa do členov roľníckej rodiny a pokúša sa natrikrát dostať Tripitakovi na tepnu, čo ako jediný prekukne Sun a rázne zasiahne. Mních sa ale domnieva, že sa jedná o samopašné násilie a v záverečnej srdceryvnej scéne podfarbenej clivým popevkom ho vykáže zo svojich služieb. Dobrá epizóda plná prírodných scenérií a trochu komických dobových trikov. ()

throwaway 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(SPOILER WARNING!!!) Dávám tomuhle dílu sto procent, líbilo se mi např. jak byl Sun vyhnán na konci dílu. Tato zápletka pokračuje i do dalšího dílu a Tripitaku to málem stálo život. ()

Reklama

Reklama