Reklama

Reklama

Tristan a Isolda

  • Francie Tristan et Iseut (více)
Francie / Lucembursko, 2002, 77 min

Obsahy(1)

Mnozí věří, že se tento příběh skutečně stal. On se jmenoval Tristan, byl mladý a statečný. Izolda byla křehká a krásná. Žili v dávných dobách před několika staletími a ačkoli jejich láska nebyla okolí příliš po vůli, vydržela navěky. Tristan a Izolda je nesmrtelný příběh lásky a přátelství pro všechny věkové kategorie diváků na celém světě. Zajímavý animovaný film pro celou rodinu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

majo25 

všechny recenze uživatele

3D animácia je žalostná, a to aj na rok vzniku. Tvorcovia síce chceli naskočiť na vtedy novú vlnu animácie, ale nezvládli ju. Príbeh je fantazijný, samozrejme podľa predlohy silne romantický, čo však deťom asi veľa hovoriť nebude a potom je tu zbytočná potreba kúzelného myšacieho škriatka, či čo to bolo, ktorá síce deťom ulahodí, ale pre príbeh je dosť otravná. A situačné vtipy tiež nevyšli. Snímok dobrodružný, ale aj dosť rozpačitý. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Klasický pohádkový příběh, s místy přehnanou snahou o vtip a příliš jednoduchými řešeními problémů hlavních hrdinů. Ale dětem by se to mohlo celkem líbit. 40% ()

Reklama

ABLABLABLA odpad!

všechny recenze uživatele

Za prvé animace je otřesná, jakože opravdu, když rychlé pohyby nezvládá, tak co to je? Tristan měl modrofialové vlasy, jeho strýc měl zas krásný fialovošedivobílý melír vlasů a vousů. Jinak nevím, jak se to povedlo, ale je to krásná vykradačka různých jiných příběhů. Ono už v úvodu zmiňuje ten opičák (prý skřítek) Romea a Julii, a jde vidět, že opravdu Shakespeara tu měl někdo rád, když pojmenoval toho opičáka jako Puka (Sen noci svatojánské? nééé vůůůbec). "Čekal si čaroděje Merlina?" - další takové. No ale nejvíc mě pobavilo "Tak k noze, Adélo, oběd." To už jsem si říkala, jestli si ze mě fakt někdo střílí nebo co. "Tak a dost hraní Adélko. Jestli ho nesníš, nedostaneš večeři." Tím ale veškerá "sranda" zdaleka nekončí. Například ta kýčovitá "romantická" scéna? Kolem lítají v noci růžoví plameňáci, zatímco na obloze je meteorický déšť a kolem ještě lítají nějaké třpytky, otřesná hudba a ten záběr na přibližující se obličeje, nikoliv z boku, ale zepředu nebyl moc pohádkový, nýbrž vypadal jak z nějakého uslintaného puberťáckého komediálního snímku. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama