Reklama

Reklama

Bludička

(seriál)
  • Velká Británie Willo the Wisp
Animovaný / Rodinný
Velká Británie, 1981, 2 h 10 min (Minutáž: 5 min)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Každý kouzelný les je plný přátelství, nástrah, humoru i intrik. V tom našem vás budou provázet vypravěčka Bludička, boubelatá víla Mavis, její housenčí kamarádka Ágnes, kočka Elza, podivný kříženec psa a žížaly Moog, ptáček Twít a další. Srdce diváka si však nepochybně podmaní charisma zlé a ďábelské čarodějnice Edny Bedny v podobě televize, jíž nelze věřit ani sklo na obrazovce! DVD obsahuje prvních 13 dílů (1-13) tohoto kresleného seriálu z produkce britské BBC, jenž v žádném případě není určen jenom dětem. Přes zdánlivou pohádkovost a večerníčkový rozsah epizod je doslova nabit řízným anglickým humorem, přátelskou ironií a nejednou hláškou. O životaschopnosti díla svědčí též fakt, že zanechal nesmazatelné stopy v paměti celé generace dětí odchovaných Vegou a Magionem České televize. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Bedna Edna, Muk, housenka Agnes a lesní víla Mejvis :-) Tenhle kreslený seriál byl kdysi pravidelným pořadem ve čtvrtečním Magionu. Zákeřná dvouzubá čarodějnice Edna v podobě televizoru neurčitého typu, prudila všechny obyvatele lesa, kteří ji opět všichni společně vzdorovali a opláceli stejnou mincí. Vesměs 5 minutové epizody, dokázali vždy pobavit. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ó ano další "Magioňácká" nebo-li "Vegácká" dnes už klasicky nostalgická záležitost, která mě tehdy neuvěřitelně brala, pro svojí skvělou strašidelnou atmosféru ale hlavně nezapomenutelně namluvenou, skvělým Oldou Kaiserem. Nikdy nezapomenu na vílu Mejvis, na housenku Agnes, na pozdrav ahóóój, Ááágnes, a zlou televizi Ednu pro každého prostě tehdy bednu:-)) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Úžasný britský humor, který lépe než v českém dabingu Kaisera nebo Juřičky (ten Kaiserův se v ČT nedochoval), vyzní v originále birtského herce Kennetha Williamse. Podle něho mimochodem je postava bludičky nakreslena. Jeho aristokratický přednes je ještě více v rozporu s těmi šílenostmi, co se dějí v každém příběhu a komičnost je tak o hodně posílena. ()

hackstolle 

všechny recenze uživatele

Vzdycky si nostalgicky vzpomenu na mladi, na Vegu a Magion. Edna mne proste v pameti uz zustane az do hrobu. Je to navic hezky nadabovane. Musim volit za 5 =) . Myslim, ze bych u toho opet vydrzel, kdyby to nekde davali. Prirovnal bych to asi k lovci Pampalinimu, ktereho jsem nedavno nekde videl a taky jsem se u toho moc pobavil. Nicmene Bludicka se mi libi jeste o chlup vice, protoze Olda Kaiseru to namluvil proste skvele. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Původní serie je ve formátu 4:3. (Elisebah)
  • První sérii namluvil v originále Kenneth Williams. (Elisebah)
  • K. Williams neměl seriál moc rád - přišel mu pomalý a technicky neadekvátní dětské představivosti. (Elisebah)

Reklama

Reklama