Reklama

Reklama

Rudá hvězda nad Německem

(seriál)
  • Německo Roter Stern über Deutschland
všechny plakáty

Obsahy(1)

50 kilometrů jižně od Berlína leží Wünsdorf, rusky Vjunsdorf. Bezmála padesát let tu bylo velitelství Rudé armády na německé půdě. Odtud byly vydávány rozkazy pro půl milionu sovětských vojáků. Skupina sovětských vojsk v NDR byla nepochybně elitou Rudé armády. Tvořilo ji 20 divizí, které měly být hlavní údernou silou při eventuálním konvenčním útoku. Za důstojníky přijížděly celé rodiny, které se tu rychle zabydlovaly. Země byla v troskách, ale život daleko na západ od vlasti byl příjemný. Sovětská vojska měla později za úkol také zajistit moc pro vládnoucí stranu SED. Soukolí studené války se rozjíždělo... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dokument zajímavý svým námětem, kdy přináší zajímavé informace o působení sovětských jednotek na německém území. Zpracování je nicméně trošku suché a na některých místech chybí nadhled. Bylo by asi lepší, kdy podobné téma zpracovala jiná kinematografie a zprostředkovala pohled zvenčí. Celkový dojem: 60 %. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Chýba tomu šťava, podanie je také nemastné neslané, ale miestami má niečo do seba. Popisný štýl a pár svedectiev nemusí osloviť široké spektrum divákov. Ani tých, ktorí sa partikulárne zaujímajú o túto časť dejín. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pro mě neznámé informace. Teď koukám, že dokument je pěkně vousatý. U nás byly atomové rakety na základně v Brdech, z nichž je nyní nová Chráněná krajinná oblast. Na místě základny jejíž rakety by za pár hodin dolétly nad Norimberk a jejíž životnost v případě války byla odhadovaná na pár minut, je informační tabule a bývalé budovy. ()

Wencek 

všechny recenze uživatele

1.díl: 4/5, 2.díl: 4/5 a 3.díl: 4/5 - ano je to tak mám rád tyto dokumenty a obvzláště tento mi přišel docela zajímavý. Jelikož zase tolik informací o přítomnosti sovětských vojisk v německu po skončení 2.s.v. jsem neměl, tak jsem tento dokument uvítal s otevřenou náručí. A myslim, že jsem v něm našel spoustu zajímavých informací a záběrů. Ještě by měli natočit dokument o přítomnosti západních vojsk v německu, kteří se jistě také nechovali nejlépe. Pro mě osobně je tento dokument za 4*. ()

Reklama

Reklama