Reklama

Reklama

Dam Street

(festivalový název)
všechny plakáty
Čína, 2005, 93 min

Režie:

Yu Li

Scénář:

Li Fang, Yu Li

Hudba:

Sijun Liu
(další profese)

Obsahy(1)

Čína, začátek osmdesátých let: Xiao-Yun je šestnáct a žije v malém městě na řece. Když její učitelka zjistí, že je těhotná, ona i její spolužák Wang-Feng jsou vyloučeni ze školy. Wang-Feng odjíždí z města a požádá svou sestru, aby se o Yun postarala a miminko dala k adopci. Film se k osudu Yun, které bylo po porodu řečeno, že dítě zemřelo, vrací po deseti letech. Yun stále žije ve svém rodišti a vystupuje zde jako zpěvačka. Má poměr s ženatým mužem, ale její jedinou opravdovou společností je malý Xiao-Yong, zvědavý a rozpustilý chlapec. Ten se záhy stane jejím oddaným přítelem, sluhou, „malým bratrem“. Když se žena po čase dozví, kdo je Xiao-Yong, musí učinit zásadní rozhodnutí... Realisticky natočený film je nejen vyprávěním o přátelství mezi dospělou ženou a dítětem, ale zároveň výpovědí o vlivu rodiny a prostředí na formování mladého života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

tombac 

všechny recenze uživatele

Očekávat po krásně melancholickém korejském snímku Bin-jip podobný zážitek od čínského filmu, jenž se podobá staršímu dílu Zhanga Yimoua (hlavně Nikdo nesmí chybět) a reflektuje drsný život v čínském městečku, kde v lidech přežívají předsudky a kde mít v mladém věku dítě se svým spolužákem se rovná společenské sebevraždě, je poněkud mimo mísu :-) Hong yan sleduje především každodenní peripetie nezdárného desetiletého kloučka, kterého si neopatrný pár pořídil. Dospívání ve skromných poměrech čínského maloměsta není právě idylické a film nedosahuje kvalit třeba nejnovějšího komorního Yimouova kousku, ale čipera Xiao-yong a jeho kousky přehluší i slabší momenty a vaše sympatie si jistě získají. 7/10 ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Silný příběh, citlivá režie, stopové množství humoru (příběh samotný jinak zrovna humorný není), celkově spokojenost. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Ten film má svou zvláštní, špinavou poetiku. Zajímavě zobrazené je upadání tradic - zpěvačka sečuánské opery vypískaná a donucená zpívat popík v té nejtrapnější podobě... Jinak i přes celkem závažné téma, je to občas pekelně zábavné - scéna s plácajícími se rybami mě vážně pobavila. ()

filmer 

všechny recenze uživatele

Po fantastickém 3-iron jsem se těšil, že uvidím další výborný asijský film, ale nadšení se nedostavilo, bohužel. ()

Reklama

Reklama