Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fanouškovská sci-fi parodie plná komediálních prvků na téma Star Trek vs. Babylon 5 pojednává o dvou paralelních vesmírech. Na jedné straně flotila vedená lodí CPP Startkopancem a jejím kapitánem Pirkem. Na straně druhé pak velitel lodi Bagdádomon - Šerypáj a jeho bitevní křižníky. Co se stane, když se kapitánu Pirkovi zachce po ovládnutí Země? A co potom, když mu jedna Země nestačí? (Fix)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (44)

AnnaMae 

všechny recenze uživatele

Star Trek mě nikdy moc nebral, tak tuhle parodii asi nedovedu dostatečně ocenit. Rozjezd byl dost zdlouhavý, takže vtipné mi to začalo připadat asi až po půlhodině. (Vlastně to nemůžu posoudit, možná by mi připadal podobně nudný i pravý Star Trek, takže třeba je ta parodie dokonalá i v tomhle :-)) Ale jinak, na to, že je to amatérský film, je úžasně zpracovaný – ty lodě ve vesmíru, výbuchy, jednotlivé záběry, střih, všechno... **-*** ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Skutečnost, že se jedná o amatérský film, je na pohled znát především jen ze scén z interiárů a z "hereckého" obsazení, jelikož technická stránka (vesmírné bitvy) je jinak brilantní. O to víc zamrzí, když už si tvůrci dali s takovým projektem práci, proč i obsah příběhu a humorný náboj nevypracovali do hodnotnější, přesvědčivější a ucelenější podoby, protože pak by se mohlo jednat o vskutku parodickou perlu. To platí zejména pro první půlku filmu, která svou nudnou zbytečností filmu vyloženě ubližuje. ()

Reklama

gjjm 

všechny recenze uživatele

Kapitán Pirk je hlavní hrdinou finské fan parodie na Star Wars. Na amatérský film neuvěřitelně kvalitní efekty i herecké výkony (efekty jsou v mnohém lepší než v původním seriálu). Pár geniálních gagů (Černobyl, plamenomet), z nápadu by byl perfektní krátký film tak na deset dvacet minut. Jenže ono to má víc jak hodinu a tři čtvrtě a proto je to trochu nudné. Fajn, tak pojďte ovládnout svět. Nějaké otázky? ()

cubiczech 

všechny recenze uživatele

sledoval jsem tenhle projekt uz od doby co se zacal tocit, stare dily jsem mel moc rad a kdyz sem videl co se da dokazat v domacich podminkach, kdyz vam mama usije uniformy, kamaradka udela makeup a sikovny producent, scenarista a reziser v jedne osobe udela perfektni vizualni efekty ktere se mohou rovnat (ba i previsuji) ty v novych star trek filmech s milionovymy rozpocty... skvela zabava.. a ba ci vic.. film je siren zdarma ! ()

Arccos 

všechny recenze uživatele

Zábavné, především pak pro fanoušky Star Treku nebo Babylonu 5, kteří budou přece jenom víc v obraze. A jako ostatní zde i já musím vyzdvihnout na 'amatérský film' neuvěřitelné vizuální efekty a dobře navržené vesmírné scény (především bitvy). Až mi připadlo škoda, že jde 'jen' o parodii a ne skutečný startrekovský film! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • CGI efekty byly renderovány na obyčejných domácích počítačích. Renderování každého obrazu trvalo 10 hodin. V každé vteřině filmu je těchto obrazů 25. Vyrenderování všech scén trvalo 5 let. (Cheeker)
  • Počítače v ruské jaderné elektrárně jsou Commodore 64. (Cheeker)
  • Jedná se už o sedmý film Star Wreck. První byl vytvořen v roce 1992 a jednalo se o čtyřminutovou animaci inspirovanou hrou Star Control. Postupem času se začala stopáž prodlužovat a filmy se staly sofistikovanější. (Cheeker)

Související novinky

Star Trek po česku!

Star Trek po česku!

22.07.2007

Asi bychom jenom ztěží našli kultovnější sci-fi sérii, než je Star Trek. V úvahu připadá ještě Lucasovy Hvězdné války, ale ty nemají tak bohatou historii. Už tomu bude 41 let, kdy byl první díl Star… (více)

Reklama

Reklama