Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devatenáctiletý vojín Aikens slouží v misi v Iráku. Jako nastávající otec natáčí pro svého nenarozeného syna video deník, v němž se setkáváme s jeho jednotkou vedenou náročným, ale oblíbeným seržantem Delvecchiem. Při rutinní průzkumné akci padne jednotka do léčky a ocitá se pod palbou. Seržant je těžce zraněn a vojáci se musí rozhodnout, zda počkají na vrtulník, nebo ho přepraví do místní nemocnice. Ukáže se však, že záchrana života jejich velitele znamená ohrožení jejich vlastních životů. Navíc pro některé z nich je to první zkušenost se zabitím člověka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

Langy10 

všechny recenze uživatele

Moc pěknej válečnej film! Na to, že je to kanadský, tak se to hodně povedlo, i když na každym filmu se najdou chyby, v tomto případě, například, že střelba s RPG nikdy nezničila americký náklaďák, prestože se do něj trefili aspoň 4 krát nebože teroristi stále umírali a američanů za celý film zemřelo dost málo a nejvíc mě dostalo, že teroristi se za američanama hnali stále, jak kdyby měli GPS a satelity, vždy věděli kde je hledat, což mi přišlo trošku nereálné, ale budiš, je to jen film. Ale abych neřikal jen negativní věci, když to hodnotim dost positivně, tak se mi líbilo moc, že byla pořád akce na každym rohu se střílelo, prostě jak ve válce, líbili se mi i některý hlášky, který byli fakt vtipný a to prostě do toho patří, jsem rád, že to režisér nevynechal a to nejlepší na konec! Konečnej boj s teroristy byl úplně luxusní! SPOILER - líbila se mi realita, že jim došli náboje a pak vyndali nože a šli do nich prostě parádní, statečný závěr! ..... 85% ()

Matros 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý kanadský válečný film, u jehož sledování jsem místy vyloženě trpěl. Děj celého filmu - jezdí se a střílí (a to by možná ani nebylo na škodu, ale jen kdyby se na to aspoň dalo dívat !). Iráčani mají ve filmu očividně rádi RPG, ale mohli by se nejdříve naučit s ním střílet (respektive mířit). Jo a pak je tu ještě ta scéna kdy nastane zoufalá situace - došla munice - a na řadu přišly nože. To sem se fakt musel smát jak Kanada udělala z nenáviděných sousedů superhrdiny. Minizápletka s vězni a policií působí v tomto ,,nedějovém" filmu jako pěst na oko. ()

Reklama

Brano 

všechny recenze uživatele

Chabý pokus o zobrazenie amerických jednotiek v Iráku. Veľmi slabé herecké obsadenie, strih a aj scénarovo to bolo slabé. Miestami to budilo amatérsky dojem. Ale najviac to stroskotalo na príbehu, ktorý tomuto filmu chýbal. Konanie amerických vojakov bolo stupídne a často proti logike. Malá skupina vojakov sa vzoprie svojím krajanom, ktorí spadajú pod CIA, pretože týrajú teroristov (Tí by ani na sekundu neváhali a postrieľali ich všetkých do jedného aj s ich rodinami) a preto sa ich rozhodnú zachrániť. Pritom nemyslia na následky, ktoré ich čakajú pri ich hlúpom jednaní. Pre mňa podpriemerný film. Vôbec ma to nezaujalo a aj cez tu krátku stopáž skôr nudilo. Zaujímavé akurát, že kanadský režisér sa rozhodne natočiť práve film o amerických vojakoch. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kanadský film o Američanech v Afghánistánu s těmi nejtupějšími dialogy a nejtupějšími Američany, který jejich zem vyblila pro tenhle ještě dementnější film. Představte si tohle. Američani se vydají do Afghánistánu, jejich rodiny pocitují žal nad tím, že jejich synka vydávají do země, o které nevědí prakticky nic. Nejlepší na tom je, že když už se s naprosto debilně vyfešákovanými muslimy potkají, většinou na ně začnou střílet rakety, ty rakety se nikdy netrefí, vlastně jednou a nic vážnýho se prakticky nestane. Muslimové i tak umírají jeden za sebou, ale když začne umírat Amík, tak z toho je půlhodinová srdceryvná scéna. No prostě sranda až na půdu. Tu jednu hvězdičku dávám z recese, aby se neřeklo, že jsem pedant. Tak mě ještě napadlo jestli to Kanadani nenatočili takhle blbě schválně, pač aby oni točili film o zemi, kterou zrovna dvakrát rádi nemají mi příde krapet jako paradox.) --- Nestřílejte. Je postřelenej. ()

mutace odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem velký příznivec válečných filmů, ale již dlouho jsem nabyl tak znechucen. Normálně osudy hrdinů dost prožívám, ale v tomto případě se mi to ani dost málo nedařilo. Trapně patetické hlášky, které vypouštěli umírající vojáci z úst, ve mně vyvolávaly pocity typu „Zavři hubu a chcípni“. Ani nejapné a bezduché tlachání o tom, co budou dělat, až se vrátí domu, kredit filmu nijak nevylepšilo. ()

Zajímavosti (1)

  • Film je založen na skutečném příběhu vojáků z 12. dubna 2004. (ARI50)

Reklama

Reklama