Reklama

Reklama

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Petr Čtvrtníček napsal hru "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" na přelomu let 2004 a 2005 jako reakci na korupční skandál v Českomoravském Fotbalovém Svazu. Následně s touto inscenací hostoval na scénách řady českých divadel. V beznadějně vyprodaných sálech excelovali v hlavních rolích Petr Čtvrtníček společně s Jiřím Lábusem za živého hudebního doprovodu Malého symfonického orchestru BEZDREV. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (426)

PetGriDus 

všechny recenze uživatele

Republika se dělí na dva tábory. Na ty, kteří Čtvrtníčkovi nemohou přijít na jméno, a na ty, kteří ho obdivují. Já patřím k tomu druhému táboru. Od dětství jsem ho měl rád za jeho účinkování v České sodě, což byl na dobu svého vzniku opravdu geniální pořad. Člověk mu i odpustil propadák s Posledními plavkami. Při sledování Ivánka se člověk směje, ale zároveň člověka zamrazí, když si uvědomí, že se jedná o smutnou realitu našeho fotbalu a že viníci byli potrestáni směšnou pokutou. Ivánkův slovník pronikl do běžného života a zlidověl. ()

Had6 

všechny recenze uživatele

Petr Čtvrtníček je v porovnání s Jiřím Lábusem mnohem zábavnější. Lábus co si v deskách nepřečte to neví. Také bych se obešel i bez hudební vložky. Jenomže to by potom celé představení mělo tak 20 minut a těžko by z toho byl pořádnej vejvar. Je to teda sranda k popukání, jenom pokud nemyslíte na to, že to není vymyšlené, ale je to krutá realita. Některé repliky z tohoto představení už úspěšně kolují republikou a myslím, že jen tak nezmizí....Že ano? Dyť já přeci ten fotbal nedělám pro sebe... ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalá věc vystihující a mapující tuhle zvláštní dobu české historie, tenhle už ne (pseudo)socialismus, ale ještě ne kapitalismus a už vůbec ne demokracii, spíše paralelu pozdně se rozkládajícího římského impéria, protože moc a vliv ve svých rukou soustřeďuje plebs, lidi bez morálky, rozhledu a vzdělání... Smekám a vyslovuji pánům Čtvrtníčkovi a Lábusovi tu největší poklonu za tu odvahu a nápad zdramatizovat tyhle přepisy policejních odposlechů aktérů causy fotbalové korupce. Takhle jasně obnaženou pravdu o lidech, kteří nám tu dnes vládnou a spravují věci veřejné, se z jiných zdrojů než z odposlechů nedozvíte (a že zažívají v Česku renesanci!) a v reflexi si mohou i oni povšimnout, jak směšná je jejich mluva, uvažování i konání. Bohužel podél rysu (absurdní) komičnosti se ukazuje jasně i rys tragiky toho, jak jsou tito lidé nedotknutelní a arogantní... Tito pánové snad tomu všemu, co dělali a dělají, věřili a věří... Blahoslavení chudí duchem? Ona křesťanská pravda tu bohužel nějak neplatí... (problém trochu je, že tahle směsice argotické, slangové a vulgární mluvy zapleveluje náš veřejný prostor - už i já pod vlivem tohoto silného dramatického kusu někdy mluvím podobně jako bafuňářští primitivové...) ,,Volal mi Pelta. - Čurák, co chtěl? - Nic, ty vole. - A cos mu řek? - No nic. - Tos mu řek dobře, ty vole..." ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální představení u kterého se vždycky zasmějete. Bohužel se smějete hlavně sprostým slovům, ale škoda, že vlastně je to komedie o skutečné události, která se u nás udála. Korupce bude pořád, i když dnes je v menší míře, pořád existuje a existovat bude. Čtvrtníček tady o něco převyšuje Lábuse. Nelíbil se mi vlasatý „zpěvák“ a konečné vystoupení pana Poláška bylo spíše trapné. Velice se mi líbila tato hláška: „Hele, viděl jsi jak hrála ta Barcelona? Ty vole, to jsem si spravil chuť. Viděl sto Milane. Ty vole, kucí vopálený, vole. Rozumíš.. A hrajou to tam ty vole, šolíchají .. ty kdyby sem přijely, tak nás sfouknou jako svíčku. To bych chtěl viděl vole. Ty by se z nich posraly, vole. Ty krávo. Hele Milane, já tě potom zavolám, jo? Já už na to nemám“. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Dle očekávání super zábava . Tyvole, tykrávo, to by se člověk posral, rozumíš mi, ne? To abych jenom zůstal ve slovníku představení, které skládá krásný hold obecné češtině. Nekorektní Čvrtníček se zkrátka na podobný humor hodí a sedí mu  a mistr Lábus dokázal se svým básnickým projevem a smyslem pro recitaci a pro pozorování lidí dát     všem těm vulgarismům nový rozměr. A i Polášek opět  ukazuje, že by si zasloužil využívat víc.. Pouze vsuvky  vlasatého zpěváka mi bohužel  přišly jen jako vata (snad jen na závěrečné Queeny.) Naopak mě hodně pobavily i krátké bonusové materiály. Za chvilku je konec, ještě je neděle, a tejden je v prdeli.  ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Zhruba v patnácté minutě záznamu je v první řadě publika vidět herec Marek Daniel, který na představení přišel oblečený a nalíčený jako jeho postava Ing. Hlaváček z pořadu Na stojáka (od r. 2004). (M_J_Adler)
  • Celý projekt prakticky nepotřeboval žádný scénář, jelikož drtivá většina replik dvojice Lábus a Čtvrtníček je výsledkem záznamu policejních odposlechů vyšetřovaných fotbalových funkcionářů a zbytek iprovizace herců. (korbitch22)

Reklama

Reklama