Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Rodinný
  • Krimi

Poslední recenze (1 343)

plakát

Nelítostný souboj (1995) 

Luxusní kriminálka. Nevadila mi  ani tříhodinová stopáž. Velkorysá délka je věnována nejen tomu, aby byl velký prostor pro napínavé  vyšetřování, přípravu loupeží a skvěle natočené střílečky.  Tohle všechno tam je, ale je čas to taky  přerušit momenty kdy nahlédneme  do osobního života hlavních hrdinů a můžeme se s nimi  lépe seznámit.  Svou  chvíli dostává i psychologie hlavních dvou postav a náhled do soukromí zločincových parťáků. Je řešena  ikomplikovanější stránka policistovy práce, pokud žije mezi pozůstatky mrtvol a přehnaně rád se šťourá ve svých stopách a minulosti. Dohromady Michael Mann vytváří stejně jako u  následující spolupráce s Al Pacinem u ,,Insideru ´´ (který se mi líbil možná ještě kapánek víc) pestrý příběh.  Tento film taky nabízí zajímavý a unikátní vztah mezi zločincem a vyšetřovatelem. Mezi Al Pacinem a De Nirem je velmi zajímavý vztah dvou profíků ve svém oboru, kteří si navzájem váží sami sebe a jejich střet možná vážně berou jako osudový souboj.  Oba jsou maniaci ve svém oboru a vědí to o  sobě navzájem. Oni jsou přesvědčeni, že oba jsou třída a návzájem se možná trochu obdivují.  Vždyť jsem taky až do konce netušil, jak tento nelítostný  souboj dvou profíků  dopadne. A i ta závěrečná úchvatná noční nahánečka u letiště je do poslední chvíle nejistá a skončí nádherným podáním si ruky za doprovodu krásného klavíru uprostčed noci. On si celkově Mann mimo jiné i dost libuje v tom vykreslení nočního života. Tato prohlídka prostě Los Angeles stojí za to se vším všudy.  Jenom se opovažte, dívat se na Pacinovu televizi!

plakát

Hud (1963) 

Rodinné drama o střetu tří   generací nad společným rančem ve westernových kulisách (ale western to jinak naštěstí? vůbec není)  byl dobrý nápad. Seznámíme s tím, že starý dedeček je moudrý zdrženlivý kmet a jeho syn Hud zase za všech okolností cynický hrubián, což je nám ukazováno v několika variacích stále dokola, až se i ten Newman začíná tentokrát stávat až nesnesitelný. Ale až na dvě drsnější a zajímavější výměny názorů mezi otcem a synem (po návratu z flámu a pak v Hudově ložnici po nápadu odsřihnout otce) je to stále takové monotónní. A z dnešního pohledu se mi to zdálo až  černobílé. Prostě jasně víme, že ten Hud je ten zlý a tak to je.  Nejzajímavější postava tak zůstavá ta třetí nejdůležitějšší a to mladý snaživý synovec lavírující mezi obdivem ke starému dědečkovi a odvážnému úspěšnému strýci.

plakát

Asterix a Olympijské hry (2008) 

Když se řekne Asterix a Mise Kleopatra, vybavím si Edouarda Baera a jeho Otise. Když se řekne Asterix a Olymíjské hry, vybavím si Benoîta Poelvoorda a jeho Bruta.  Ten si tady z toho udělal vlastní film společně  skvěle se sebeparodujícím Delonem v roli Césara.  Hlavně na začátku mají Brutus a Delon super scény.  A Cardův dabing Brutuse je už v podstatě legendární (měl bych vlastně chválit Belgičana Poelvorda nebo Cardu?:D)  Asterix v podání Clovise Cornilllaca se na oplátku moc nepovedl.  Tehdy nesehnali moc dobrou náhradu za Claviera a vlastně se důstojně nesehnala doteď. Ale u posledního Asterix a Obelix filmu se i tak bavím ještě mnohem víc.

Poslední hodnocení (2 283)

Nelítostný souboj (1995)

13.03.2024

Hud (1963)

11.03.2024

31. Český lev - Ceny České filmové a televizní akademie za rok 2023 (2024) (pořad)

09.03.2024

Zimní prázdniny (2023)

09.03.2024

Úsvit (2023)

02.03.2024

Dobré ráno, Brno! - Série 2 (2024) (série) (S02)

26.02.2024

Smysl pro tumor (2024) (seriál)

26.02.2024

Divoké včely (2001)

16.02.2024

Pianista (2002)

15.02.2024

Reklama