Reklama

Reklama

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Petr Čtvrtníček napsal hru "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" na přelomu let 2004 a 2005 jako reakci na korupční skandál v Českomoravském Fotbalovém Svazu. Následně s touto inscenací hostoval na scénách řady českých divadel. V beznadějně vyprodaných sálech excelovali v hlavních rolích Petr Čtvrtníček společně s Jiřím Lábusem za živého hudebního doprovodu Malého symfonického orchestru BEZDREV. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (426)

MessiM 

všechny recenze uživatele

Jiná dimenze, která aspoň trochu oživuje český, žalostný fotbal. Pobavil jsem se. Ano, co věta, to perla. Miluji komedie a rád prohlásím, že při shlédnutí ( bohužel ne v divadle ) jsem se nenudil ani minutu. I s titulky jsem se nenudil a to se mi prakticky nestává, že bych film dodíval i s titulkami. Excelentní vystoupení Lábuse, ale hlavně Čtvrtníčka u mě nezůstane zapomenuto. Nakonec přidávám hodnocení, a tím je 9/10. Nemůžu dát naplno, protože je to náš fotbal, ... ()

MCZ 

všechny recenze uživatele

Až nečekaně stupidní a laciné představení. O hereckých výkonech nemůže být řeč; odříkávat našprtaný scénář ještě není herectví. Význam hudební vložky, tedy té vaty mezi jednotlivými dny, mi pak pro jistotu zcela unikl a konečně, počet míst, kdy jsem se aspoň trochu zasmál, se neomylně blíží nule. 2/10 ()

Reklama

Hismael 

všechny recenze uživatele

Kratší divadelní hra o třech lidech, kteří předčítají odposlechy fotbalových rozhodčích a funkcionářů. V podání Lábuse a Čtvrtníčka je to naprosto skvělé a Polášek jako rozhodčí s moravským přízvukem taky pobaví. Mnoho sprostých slov, dementních hlášek a perfektně primitivních vět. Jedno shlédnutí nestačí. ()

venus odpad!

všechny recenze uživatele

Trapný stupidní humor, který mi opravdu nic neříká. Je to jako když přijdete do mateřské školky, řeknete "hovno" a všichni se začnou smát. Divadlo by mělo mít nějakou úroveň. Napsat scénář, který z poloviny obsahuje jen "tyvole tyvole", to je fakt ubohé. Smysl pro humor mám, směju moc a ráda, ale tohle prostě není humor... je to úplně o ničem. Čtení z papíru, postávání na podiu - to není umění! ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Pokud mate radi primitivni ultra cesky humor, bude se vam to libit, jinak je to hodne hodne slaby kousek. Ma to sve momenty, ale zdima se zde z niceho, je to neskutecne reptitivni a rozhodne se to priblizuje vic k trapnosti, nez k vtipnosti. Pevecke vsuvky jsou take spise na skodu. Zdejsi prepiskle hodnoceni nechapu, asi pripluli kaprici.4/10 ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Zhruba v patnácté minutě záznamu je v první řadě publika vidět herec Marek Daniel, který na představení přišel oblečený a nalíčený jako jeho postava Ing. Hlaváček z pořadu Na stojáka (od r. 2004). (M_J_Adler)
  • Celý projekt prakticky nepotřeboval žádný scénář, jelikož drtivá většina replik dvojice Lábus a Čtvrtníček je výsledkem záznamu policejních odposlechů vyšetřovaných fotbalových funkcionářů a zbytek iprovizace herců. (korbitch22)

Reklama

Reklama