Reklama

Reklama

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Petr Čtvrtníček napsal hru "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" na přelomu let 2004 a 2005 jako reakci na korupční skandál v Českomoravském Fotbalovém Svazu. Následně s touto inscenací hostoval na scénách řady českých divadel. V beznadějně vyprodaných sálech excelovali v hlavních rolích Petr Čtvrtníček společně s Jiřím Lábusem za živého hudebního doprovodu Malého symfonického orchestru BEZDREV. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (426)

brit84 

všechny recenze uživatele

Mě u toho zaujala jedna věc. Ať už se to týká kohokoliv, kdo mluví někdy na veřejnosti nebo do televize. Většinou vystupují uhlazeně, mluví spisovně, málokdy se zadrhnou, no prostě radost poslouchat. A pak se objeví nahrávky ze soukromí, ať už u politiků nebo tady něco s fotbalem a člověk má pocit, jak kdyby ten rozhovor byl nahranej v nějakým ústavu a dotyční vychodili maximálně pár let pomocné školy. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprostej masakr, dost mozna nejsprostejsi rozhovor v ceskym filmu. Mozna bych se smal jeste vic, kdybych o tematu vedel vic, ale i tak je to strasna rezba. Ctvrtnicek ze sebe ty sprostarny sype jako kdyby tak mluvil furt a Labus mu zdatne sekunduje a je u toho rudej jak prase. Mozna, ze to je krapet nevyvazeny, protoze Labus dost casto pouze odpovida jako super, jasne a podobne, ale je to fuk. No a pak tu je Polasek, kterej na zaver vysvetli, o co ze to tam vlasne jde a je to taky masakr. Jediny, co mi vadilo, byly asi tri pisnicky toho silenyho vlasatyho hovada, ne ze by zpival spatne, ale byl fakt prisernej a akorat zdrzoval. Sice to neni cistejch 5*, ale dam je. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Vždyť já to nedělám pro sebe, ty krávo, vole..“ Jasný důkaz toho, že nejlepší scénář píše sám život a že si současný český fotbal to brodění v řídkých lejnech bezezbytku zaslouží.. Přidám k dobru odposlechnutou konverzaci ze stadiónu Viktorky Žižkov v zápase se Zlínem v době ještě před vypuknutím úplatkářské aféry, kdy se mezi sebou bavili dva důchodci v hledišti: „Vosumdesátá minuta a furt 0:0. No my ho snad dnes nedáme.“ - „Hele, Lojzo, klídek. V devedasátý foukne pently..“ A pak že je tipování výsledku sportovních klání nějaká věda. Pokud znáte noty, nemůže vás překvapit, že silnější pes kopuluje.. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Dokud se dialoguje a dokud se mluví je to s přehledem na plný počet. Vulgární absurdita se vším všude a parádně zahraná. Ale nepasuje tam jak muzika, tak pan Polášek. Bohužel to z hry dělá nudu a trapnost. Místo vrcholu hry přichází utopení celého předchozího snažení. Škoda, Čtvrníček a Lábus válejí, jak můžou. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální představení u kterého se vždycky zasmějete. Bohužel se smějete hlavně sprostým slovům, ale škoda, že vlastně je to komedie o skutečné události, která se u nás udála. Korupce bude pořád, i když dnes je v menší míře, pořád existuje a existovat bude. Čtvrtníček tady o něco převyšuje Lábuse. Nelíbil se mi vlasatý „zpěvák“ a konečné vystoupení pana Poláška bylo spíše trapné. Velice se mi líbila tato hláška: „Hele, viděl jsi jak hrála ta Barcelona? Ty vole, to jsem si spravil chuť. Viděl sto Milane. Ty vole, kucí vopálený, vole. Rozumíš.. A hrajou to tam ty vole, šolíchají .. ty kdyby sem přijely, tak nás sfouknou jako svíčku. To bych chtěl viděl vole. Ty by se z nich posraly, vole. Ty krávo. Hele Milane, já tě potom zavolám, jo? Já už na to nemám“. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Celý projekt prakticky nepotřeboval žádný scénář, jelikož drtivá většina replik dvojice Lábus a Čtvrtníček je výsledkem záznamu policejních odposlechů vyšetřovaných fotbalových funkcionářů a zbytek iprovizace herců. (korbitch22)
  • Zhruba v patnácté minutě záznamu je v první řadě publika vidět herec Marek Daniel, který na představení přišel oblečený a nalíčený jako jeho postava Ing. Hlaváček z pořadu Na stojáka (od r. 2004). (M_J_Adler)

Reklama

Reklama