Reklama

Reklama

Sokové

všechny plakáty
Rakousko-Uhersko, 1911, 10 min

Režie:

Antonín Pech

Kamera:

Antonín Pech

Obsahy(1)

V krčmě tančí dvě dívky, jedna v bílých šatech a druhá v černých - přichází bandita - bandita se pohádá s jiným hostem o jednu z dívek - rvačka pokračuje na skále - bandita svého soupeře shodí dolů - dívka v černém mrtvého oplakává - přijíždí kovboj na koni - dívka v černém si mu stěžuječ na spáchaný zločin - kovboj banditu dohoní, odzbrojí a přiváže ke stromu - stařík, který má zajatce hlídat, se opije a usne - dívka v bílém, ozbrojená revolverem osvobodí banditu, který je jejím milým a společně hlídače přivážou ke stromu - kovboj se vrátí a znovu se rve s banditou - v bitce je náhodou zastřelena dívka v bílém - kovboj odvádí spoutaného banditu. (Popis dochovaných scén.) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

V takovéto situaci pracuje představivost na plné obrátky, takže obrazy na plátně fungují "jen" jako berlička ke skutečnému prožitku. Velkolepé. ()

Moskoe 

všechny recenze uživatele

Jde o nesestříhané torzo, nechronologické záběry jsou v dnešní době velmi působivé. Ač tak nezamýšleno, velmi zajímavý snímek. ()

Reklama

Zajímavosti (4)

  • Bližší údaje o tvůrcích a obsazení se nedochovaly. Z dochovaného torza nelze zjistit obsah. Film je nesestavený a pravděpodobně nebyl uveden. Zdroj: Český hraný film 1898-1930, NFA 1995. (ČSFD)
  • Spoločnosť Kinofa vybrala pre film exteriéry vo voľnej prírode, bohužiaľ sa ale nevie, kde presne natáčanie prebiehalo - z pražských lokalít prichádza do úvahy Divoká Šárka. Kamera sníma krajinu vo veľkých celkoch, príroda je povýšená nad človeka. Pustina, aj keď stredoeurópska, trávnatá, korešponduje so žánrom westernu, hoci amerických banditov tak trochu degraduje do úlohy českých lúpežníkov. [Zdroj] (Raccoon.city)

Reklama

Reklama