Reklama

Reklama

Smrti napospas

  • Španělsko Los abandonados (více)
Trailer
Horor / Mysteriózní / Thriller
Španělsko / Velká Británie / Bulharsko, 2006, 99 min

Americká filmová producentka, která byla v dětství adoptována, se vrací do své rodné země, aby zjistila něco o svém původu. Navštíví rodinný dům, který nikdy neviděla a musí čelit děsivému tajemství, které je v něm ukryto. (TV Horor Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

El Loco 

všechny recenze uživatele

WELCOME TO THE FAMILY...Priemerný horor, natočený v anglickom znení španielskym režisérom s českým hercom v hlavnej mužskej úlohe, ktorý sa odohráva v Rusku. Tomuto globalizačnému mixíku nemožno uprieť snahu o neustále vytváranie krk-zvierajúcej atmosféry, avšak nijako nevybočuje z rámca toho kvanta hororov, ktoré sa periodicky natáčajú. Malý plusový bodík za vizuálnu časť (efektne schátraný dom, krásna príroda), no priemerné herecké výkony podporené chabým scenárom a tradičnými obskurnými klišé podlamujú Cerdáovi kolená. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Marie (Anastasia Hille) se rozhodne zjistit více o své rodině, a tak navštíví rodné Rusko. Od místního právníka dostane adresu domu, kde žila jako malé dítě - a kde by mohla pátrat po svých kořenech. Opuštěný dům na malém ostrůvku byl ale svědkem nepříjemných událostí, a spousta zla je stále v domě přítomna. Je zde ale také Nicolai (Karel Roden), který by mohl být Mariin bratr... Tento film jsem si vyhlédl, protože kolik uvidíte španělských hororů (dobře, s přispěním několika dalších zemí), ve kterých jednu z hlavních rolí hraje náš Karel Roden. Jenže - Karel Roden - Karel Neroden, film je to tak hloupý až to bolí - sice prvních asi dvacet minut mne docela bavilo, ale jak se Maria dostala do prapodivného domu, a začaly se objevovat přízraky, tak jsem se totálně ztratil. Karel Roden to nezachránil, a bohužel Anastasia Hille byla tak nesympatická herečka, že jsem si k ní za celých hodinu a půl nevytvořil žádný vztah. Vzhledem k obecnému hodnocení fakt těžké zklamání.. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film pracoval z veľmi slušnou atmosférou.Noc,les,všade prítomná tma ktorá sa miesi z postupne silnejúcou hmlou.Presne takto sa navodzuje tá správna atmosféra,strašidelnosť a keď sa k tomu pridá starí opustený dom za noci,tak to môže byť len Mega slušný adrenalín.Tak toto je obstojne,len škoda že všetko ostatné už také dokonalé nebolo.Film padá na prekonbinovanosti príbehu,odpozeraných lákáčkach a niektorých nedomyslených situáciach.Pravda je že film nenudí,hneď od začiatku má svoje tempo a udržuje si ho až do konca. ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není film, ve kterém vidím Rodena rád: Nízkorozpočtový horror ze španělské produkce, který se stal v USA vyloženým propadákem. Na druhou stranu to rozhodně není odpad typu Boogeyman či Man Thing. Pokud strčíte stříbrný disk s tímhle filmem do DVD přehrávače a zmáčknete play, čeká vás naprosto průměrný horror s lehce zmateným dějem, avšak výbornými hereckými výkony. 50% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Kdesi v Rusku 1966. CITÁT : Když se vyrovnáte se svou minulostí, ještě to neznamená, že se minulost vyrovnala s váma.... Po docela pěkném zeleném ( Ruská příroda ) začátku v roce 1966 se děj přesune až do roku 2006. Jednačtyřiceti letá Marie Jones ( Anastasia Hille ) přilétá do Ruska pátrat po svých rodičích po kterých zdědila statek kdesi v Rusku. Nemovitost se jmenuje po jejích rodičích - Kaidanovskaja. Trochu mi vadí, že český dabing se nezaobírá ruštinou - prostě jí nepřekládá a ani titulky nejsou k mání. Ta sovětská okupace je v nás tak zakořeněná, že je spousta lidí přesvědčena, že azbuku stále zvládáme. Já už ne a tak mě ten nepřeklad docela štve. Ale zpět k filmu. Na scéně se zjevuje, a to docela brzy, Nicolai ( Karel Roden ) Spolu z Marií ( ve světle baterky vypadá jako smrt ) se vydávají pátrat v minulosti. Napětí filmu se docela stupňuje a každý začne být zvědavý, co že se to vlastně v tom roce 1966 vůbec stalo. CITÁT . Dvojčata ??!! Zasraný Rusko !!!! Ponurá usedlost, dva lidé, duchové ( velice zajímavý duchové ) ....jsou naše smrt...., nádherná psychohudba, pěkný děj...prostě hezký horůrek. Při sledování tohoto hororu jsem si vzpomněl na říkanku z mládí - Krvavé koleno - znáte to ? Jedenáctá hodina odbyla, lampa ještě svítila, Dvanáctá hodina odbyla, lampa zhasla !!! Říká se, že když uvidíte svého dvojníka, je čas zemřít...z kruhu není cesty ven.... Hudbu dělal Alfons Conoe a vybral si jednoho interpreta se jménem David Kristian. Zazní od něj songy Lumen, Natalya, Red Kitchen nebo A circle of Teror a další. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • V samotnom filme sa dokonca na zhruba sekundu mihol aj sám režisér Nacho Cerdà a to ako komentátor regionálnych správ v televízii. (Kusko.t2)
  • Volně založeno na skriptu s názvem "The Bleeding Compass", sepsaném v roce 1999 Karimem Hussainem. (Chatterer)
  • K svojmu prvému celovečernému filmu sa Nacho Cerdà dostal iba niekoľko týždňov pred produkciou a to ako náhrada za Karima Hussaina (autora pôvodného scenára k filmu The Abandoned), ktorý si v tom čase na jeho tvorbu z dôvodu zaneprázdnenosti nenašiel čas. Bol osobne totiž zainteresovaný už na inom projekte a to dráme La belle bête (2006). (Kusko.t2)

Reklama

Reklama