Reklama

Reklama

Kokainoví kovbojové

  • Česko Cowboy Cocaine (festivalový název) (více)

Píší se 80. léta a nemilosrdní kolumbijští kokainoví magnáti ovládli Miami a přinesli s sebou nevídané násilí. Sledujte, jak se z Miami stane jejich centrum. (Filmbox)

Recenze (74)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pro toho, kdo má rád gangsterky, a počítám, že většina, je tohle povinnost a hlavně libůstka. Stopáží je to plnohodnotný film, který je ale k prasknutí našlapaný faktama, fotkama, detailama, rozhovorama....no prostě jeden z nejlepších dokumentů, a to hlavně pro to, že téma je více než šťavnaté. Doporučuju! ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Naprosto dechberoucí dokument, který odhaluje zákulisí Miami ze 70.-80.let, které bylo "nakaženo" drogovými válkami. Nechybí očité výpovědi, reálné záběry/fotografie, nespočet příběhů osob, které byly přímo nebo nepřímo zataženy do tohoto v té době nadmíru výdělečného příběhu. Vše navíc výborně propojeno s historií a postupným vývojem a rozmachem floridského města Miami. Možná jsou to silná slova, ale podle mě to lépe natočit ani nešlo. Už se nemůžu dočkat, až uvidím dvojku! ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Prodávat drogy je cool a vynese vám to mraky peněz. Zhruba takhle by si někteří mohli vyložit Kokainové kovboje, jejichž aktéři se sice chvíli dojímají nad jedním zastřeleným miminem, ale na miliony obětí kokainu – ne s ním souvisejících a divácky atraktivnějších mafiánských válek – jaksi zapomínají (ošklivé záběry nitrožilní aplikace by se tvůrcům krom toho nehodily do vyblýskaného krámu). Přednost má vzpomínání, jak hustými týpky tito prošedivělí pánové kdysi byli, kolik milionů prohýřili a kolik policajtů převezli. Pokud přijmete, že si dokument sám na něco hraje, je samozřejmě vše v pořádku, ale pro děcka rozhodující se, čím by chtěla v dospělosti být, to nejvhodnější matroš fakt není. 80% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dokument je složen z mnoha výpovědí velkých drogových bosů, či jejich nájemných zabijáků. Musím říct, že některé historky jsou mnohonásobně lepší než mnoho filmů podobné tématiky. Nikde v dokumentu nevidím takový ten zdvižený ukazováček, který obvykle říká něco ve smyslu: ,,Tohle děti nedělejte!". Spíše dokument vidím jako motivační projekt, který vznikl za účelem, aby navnadil začínající podnikatele a mohli tak provést upgrade ekonomiky, protože obchodovat s drogami může být kromě zvýšeného adrenalinu v krvi i děsná sranda. Poté se vaše povinnosti zúží pouze na vybírání vhodného místečka na zahradě, kam by se daly právě vydělané miliony zakopat. Rozhodně se však jedná o dokument velmi zajímavý, který má skutečně exkluzivní tempo a nepolevuje, ale jak už jsem zmínil, tak snadno ovlivnitelní a hloupí lidé bez vlastního názoru by ho rozhodně vidět neměli, pro ně může být dokumentem nebezpečným. Tudíž je i není škoda, že ho k dnešnímu dni vidělo tak málo uživatelů. Za sebe dávám 4*. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku, keď šlo v podstate len o využitie obrovskej diery v systéme, som ešte Robertsovi a spol. v podstate celkom závidel. Hold, šikovným patrí svet a pri tých peňažných cifrách, čo tu lietajú vzduchom by asi odolal pokušeniu málokto. Zhruba v polke, kedy doprovodnú dvojicu pašerákov doplní "čistič" Rivi a okrem peňazí a kosku sa začnú z každého dobového záberu a fotografie sypať nábojnice a mŕtvoly, padá sánka na podlahu a seriózne tuhne z toho v žilách krv. A to bez akejkoľvek manipulácie s divákom, snahy prifarbovať, či šokovať. Nikto tu nikomu netlačí do hlavy svoje názory, svoje postoje, nikto nič nekritizuje, všetko je len jedno desivé konštatovanie z úst tých "najpovolanejších".... 9/10 ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Griselda Blanco byla 3. 9. 2012 ve věku 69 let zavražděna neznámým střelcem na motorce, když opouštěla řeznictví v rodném Medellinu. (Marty20)

Reklama

Reklama