Reklama

Reklama

...Remote... Remote...

všechny plakáty
Krátkometrážní
Rakousko, 1973, 12 min

Režie:

Valie Export

Hrají:

Valie Export

Recenze (3)

Radko 

všechny recenze uživatele

Žena sedí na stoličke pred veľkou čb fotografiou dvoch malých detí. Medzi stehnami má misku s mliekom. Rýpe sa s nožíkom v kožke pod nechtami, v jednom prípade si celkom slušne doreže prst. Takto "ošetrené" prsty si následne namáča v mlieku. Celý čas znie tikot. Symbol krv a mlieko a čas je zjavný, účinok rezania si pod kožu až fyzicky nepríjemný. Zvyšok som neprecítil ani nepochopil. Podľa múdrych vykladačov išlo vraj o externalizáciu vnútorného prežívania: deti na fotografii boli vraj sexuálne zneužívané rodičmi. Tak dobre (hoci fakt o zneužívaní z filmu zjavný nebol), no ani po dovysvetlení som tvorivý zámer všestrannej umelkyne neuchopil. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Podmanivý "soundtrack", dobrá kamera, která až vzbuzuje "napětí", ale jinak jsem to nepobral - paní režisérka tu sedí před kamerou, za ní je velká černobílá fotografie dvou dětí, chvíli se nic moc neděje, pak si začne (v detailu) řezat kůži okolo nehtů a pak ty prsty strká do misky s mlékem a jednou se dořeže fakt do krve a ta krev se dostane i do toho mléka, když si tam opětovně namočí prsty. Přitom to spojení "žena krev a mlíko" zde nedává smysl, ty děcka taky ne, takže buď jsem moc blbej, nebo tam je pointa tak strašně ukrytá, že ji najde jen paní režisérka nebo to prostě je o ničem. Každopádně, kdyby VALIE EXPORT(ten caps lock není schválně) natočila film o Remotovi, dal bych bez váhání 5*. Trapný vtip, já vím, ale ten název mě k tomu dost provokoval. A taky mi to udělalo radost. 2* ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Statický obraz ženy s miskou mléka a za ní obraz dvou dětí. Rýpe si za nehty nožíkem, krvavé prsty máčí v mléce...Snad jinotaj? ()

Reklama

Reklama