Reklama

Reklama

Led Zeppelin: The Song Remains the Same

  • Velká Británie The Song Remains the Same (více)
Trailer

Neskutečný koncert v New Yorku. Kapela, která dala směr rocku a blues. Fronta na koncert nejlepší a nejvlivnější rockové skupiny světa nemá konce. Tento fascinující film natočený na slavných koncertech kapely Led Zeppelin v New Yorku roku 1973 je přesvědčivým důkazem toho, proč je fanoušci milují. Doplňující vystoupení muzikantů, skvělé vizuální sekvence a záběry ze soukromých životů Jimmyho Page, Roberta Planta, Johna Paula Jonese a Johna Bonhama jsou vzácnými přídavky včetně dalších písní. Toto všechno uzavírá koncert v Madison Square Garden, který je dokonalým zážitkem. The Song Remains the Same/Píseň zůstává stejná a stejně tak hudební síla a zasloužené místo skupiny v rockové síni tradic. Na toto všichni fanoušci čekali. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Zeppelíni z nakrúcania tohto snímku, poznačeného dlhými puazami a ťahanicami, veľmi nadšení neboli, najmenej ich manažér Peter Grant (to je ten stotridsaťkilový obor s orlím nosom a vizážou piráta, ktorého vo filme vidíme o. i. "fuckovať" ostošesť) a s výsledkom sa tiež dvakrát nestotožnili. Dokumentárna časť, najmä záznam z koncertov v Madison Square Garden je ozajstným výstupom po schodoch do neba, všetko ostatné je (nielen) z dnešného pohľadu bizarnou, nesúrodou a neujasnenou mozaikou "rádoby" experimentálnej, no vo výsledku rozpačitej filmárčiny. Platí to aj o sekvenciách zo súkromia členov kapely, snažiacich sa v skratke povedať o každom z nich to, čím boli v civile: Robert so svojou blond anjelskou hrivou a narcistickými gestami zosobňuje akéhosi kríženca stredovekého bájneho rytiera a zároveň ikonického predstaviteľa detí kvetov, šantiaceho so svojimi deťmi v bukolickej krajine. Jimmy Page - najtajomnejší člen kapely, okultista, fetišistický zbožňovateľ mága Alistaira Crowleyho a zberateľ umenia a starožitností vo filme absolvuje o.i. symbolickú cestu na vrchol kopca, kde naňho čaká jeho dvojník vo veku starca. John "Bonzo" Bonham sa predstaví ako farmár, chovateľ dobytka a milovník a zberateľ rýchlych áut a veteránov ( tým všetkým fakt bol - z jeho portrétu však naprosto vypadla Bonzova výbušná povaha, v súkromí tu pôsobí ako vidiecky inštalatér, pre ktorého je najväčší "odväz" zájsť si po práci na pivo). No a na záver tu máme najnenápadnejšieho člena, Johna Paula Jonesa, nielen na pódiu introvertného, domáckeho a papučového tichošlápka, za ktorým boli vždy vidieť a poču skôr výsledky práce, než image, škandály či nejaká ozaj výrazná črta. Škoda, že počas existencie kapely nemali chalani nablízku nejakého "svojho" Scorseseho, ktorý by o nich natočil to, čo nedávno o Rolling Stones. To, že nakoniec dávam Song Remains the Same plný počet, je naprosto neobjektívne hodnotenie doživotného puberťáka, pre ktorého je pohľad na "živých" Zeppelínov tým istým, čo pre Muldera UFO vznášajúce sa na dosah blízko. ()

Káronoš 

všechny recenze uživatele

Velkolepé a naprosto famózní představení rockových titánů v plné, čarovné kráse. Hrůza vůbec pohledět na rychlost prsťíků neprůstřelného Jimmyho " narodil jsem se s kytarou v ruce" Page. Každý člen Zeppelinů je kouzelníkem ve svém oboru a spolu tvoří jednu z nejvlivnějších, nejnepochopitelnějších a vůbec nejlepších rockových skupin historie. ()

Reklama

bidja 

všechny recenze uživatele

Do prohlédnutí tohoto snímku jsem Led Zeppelin vnímal jako legendu, která mě minula, ale po té co jsem tento snímek na vesnici, v sále, na plátno o rozměrech 3x3m, s ozvučením zábavové kapely, promítnul starším bigbíťákům, kteří u toho křepčili jako by byli v Madison Square Garden, si mě Cepelíni definitivně získali. V atmosféře jakoby koncertu byly zvláště vizionářské vsuvky úplně o něčem jiném než doma u televize. ()

moviepill 

všechny recenze uživatele

Richard Cole vo svojej knihe, ktorú napísal spolu s R. Trubom, napísal, že veľký Jimmy Page svojho času krátko po vzniku filmu The Song Remains the Same vyslovil nespojnosť s ním, neskôr film dokonca vyslovene nemal rád. Inde zaznelo (myslím, že to bol manažér Led Zeppelin Peter Grant), že to je "najdrahšie domáce video na svete". Ja ale nesúhlasím. LED ZEPPELIN je gigant rockovej hudby. A tento film je klenot medzi DVDčkami. Plné hodnotenie. "You need coolin', baby, I'm not foolin', I'm gonna send you back to schoolin', Way down inside honey, you need it, I'm gonna give you my love, I'm gonna give you my love. Wanna Whole Lotta Love! Wanna Whole Lotta Love! ..." ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Kdyby šlo čistě jen o záznam koncertu v MSG v roce 1976, nemělo by to chybu, a bylo by to za 5, ale dojem z toho vystoupení dost hatí ty pro mě dnes naprosto nepochopitelné hrané pasáže, které tu jsou zcela zbytečné a samoúčelné. Beru to tak, že v tý době to asi mělo působit avantgardně či jak (srovnání s Magical Mystery Tour Beatles se nabízí hned), dnes už to působí jen trapně. Geniální hudba nepotřebuje žádné berličky, vystačila by si sama. Vystoupení perfektní. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Peníze odcizené ze sejfu v hotelu Drake se nikdy nenašly a nikdo nebyl z krádeže obviněn. Podezřelé každopádně bylo, že jeden ze zaměstnanců hotelu Drake brzy po tomto incidentu utekl na Jamajku. (HellFire)
  • Štáb měl v plánu natočit více scén z amerického turné z roku 1975, zpěvák kapely Robert Plant a jeho rodina však utrpěli zranění při automobilové nehodě na Rhodosu v Řecku, proto bylo turné zrušeno. (HellFire)
  • Peter Grant, manažér skupiny, bol v 70. rokoch neslávne preslávený prehnanou ochranou súkromia a financií členov kapely. Jeden takýto moment zachytáva aj samotný film, jedná sa o hádku medzi Grantom a promotérom koncertu. Spolu so scénou, v ktorej bezpečnostná služba naháňa v zázemí fanúšika – votrelca bola nahrávaná v Baltimore Civic Center 23. júla 1973. (hlavicka19)

Reklama

Reklama