Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Série 12 (2012) (série)


S tajfunem v patách (S12E03)

(epizoda)
  • Kanada Caution to the Wind (více)

Obsahy(1)

31. října 2000 se po dráze Čankajškova letiště v Tchaj-peji řítil vzlétající Boeing 747. Za tmy, silného větru a deště byli piloti obzvláště opatrní a to se jim krutě vymstilo... Šance, že zažijete leteckou nehodu, jsou mizivé. To si mysleli i pasažéři letu Singapore Airlines z Tchaj-wanu do Los Angeles. Do posledních chvil před startem by je nenapadlo, jakou úlohu bude v následujících vteřinách hrát poloha jejich sedadel v letadle. Po dosažení vzletové rychlosti se za naprosté tmy a velmi špatného počasí před obřím Boeingem 747 náhle zjevily pracovní stroje. Náraz stroj rozmetal na kusy a palivo v nádržích se okamžitě vzňalo. Zahynulo 83 lidí z celkem 179 na palubě, většina z těch, kteří nepřežili, seděla v prostřední části letadla. Poté, co byly trosky uhašeny a tajfun odezněl, čekala na vyšetřovatele nelehká úloha zjistit příčinu tragédie a vyvodit z ní odpovídající důsledky. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Piri

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pri takychto serialoch skor clovek komentuje obsah ako prevedenie. Co sa tyka bezpecnosti letiska a vinnika nehody, tak je zaujimave, ze v takom neprajnom prostredi letisko nepouziva infracervene kamery, ktore by jasne aj z veze ukazali, kde lietadlo je. A to plati aj o hmle a comkolvek inom. Je fakt, ze tabulu s oznacenim drahy bolo vidiet. Ale fakt, ze odstavena draha bola osvietena, tak to bola chyba cislo jedna. Navyse letisko dokonca nemalo ani pozemny radar, ako keby boli na rovinke a mali slnecno 10 mesiacov v roku. Ako ale vidiet, ide to sledovat automaticky aj bez IR systemov, ako pocujeme v zavere epizody. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak příčinou nehody byla špatná vzletová dráha :( Místo 5L odbočili na 5R kde probíhají práce na dráze a stojí tam stroje... No hezké, ale alespoň oba piloty vyhodili z práce, i když je to docela málo, když 83 lidí umřelo díky její chybě ... Jinak ta úvaha kde máte větší šanci přežití při nehodě byla zajímavá a nakonec vyšlo najevo, že největší je v zadní části letadla, no nevím nevím jestli to pomůže :)))) Nejlepší hláška byla, že máte větší šanci zemřít cestou na letiště než při letu...! ()

Reklama

Bozvav

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spletli si ranvej, jako fakt? Už jen to, za jakého počasí se chystali vzlétnout je haluz, A to vůbec nemluvím o tom, že v oblasti, kde je takové počasí běžné se dispečeři měli spoléhat na vizuální kontak bez pozemního radaru. Nezajištěná opravovaná dráha, už je jen takovou tou pomyslnou třešničkou na tragickém dortu. Nabízí se otázka, proč se takové chyby opravují, až po průseru? ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama