Reklama

Reklama

Kilnieks

  • Estonsko Koer, lennuk ja laulupidu (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Na letišti v Rize přistane unesené letadlo. Sedmiletý Tom, který cestuje sám, se chce o zemi, ve které se neplánovaně ocitl, dozvědět co nejvíce a dobrovolně se stane rukojmím. Vedle obvyklých požadavků v podobě kufru s hotovostí a přistaveného letadla s plnou nádrží tak únosci předkládají i velice originální přání: výběr nejlepší místní čokolády, kazetu s kurzem lotyštiny pro samouky, zorganizování festivalu lotyšské lidové hudby nebo exhibiční vystoupení místních biatlonistů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Mozaika občas lehce bizarních a převážně humorných scén. Autoři si tu docela vyhráli, ale chybí něco hlubšího. Zkrátka "tak trochu jiná zábava", u které člověk občas zakroutí hlavou. Celé je to takové milé a sympatické, až je mi skoro líto nedat 4*. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Hodně netradičně pojatý únos letadla. Trochu satiry a legrace. Ben se obrátí na svého nejlepšího přítele Michaela, aby zachránil svou ženu.... ()

Ezis 

všechny recenze uživatele

Pro mě jako lotyštinářku byl tento film lahůdka - Lotyši v něm dělají reklamu na svou zemi a zároveň si z ní dělají legraci a těžko se pozná, kdy převažuje co. Rozhovor dvou lotyšských vesničanů stál za to: "Tu polívku vařil Jánis." Minuta ticha. "Jakej Jánis?" Minuta ticha. " Jánis od policie." Anebo scéna na letišti s uneseným letadlem, biatlonisty, pěveckými sbory a krávou. Všichni se klepou, co udělá únosce... a do toho přiběhne kráva a za ní rolník s křikem: "Mana gotina!" (Moje kravička!) .... Ale chápu, proč tu film dostal poměrně nízké hodnocení, protože aby ho člověk plně docenil, musí dobře znát jak Lotyšsko, tak lotyšskou povahu. A i tak je jen na čtyři hvězdičky, protože i komedii by neuškodila hlubší myšlenka. ()

Reklama

Reklama